MI TÖRTÉNIK AZ EMBEREKKEL ÉRDEN, AMIKOR TÖMEGESEN LESKELŐDNEK EGY BALESETNÉL?
2019. március 27. írta: Cseri Pali

MI TÖRTÉNIK AZ EMBEREKKEL ÉRDEN, AMIKOR TÖMEGESEN LESKELŐDNEK EGY BALESETNÉL?

leso.jpg

Olvasom, hogy megbüntetik a balesetek mellett araszoló kocsisorból videózókat, legalábbis Ausztriában. Remélem, nálunk is, sőt, tovább megyek, én még börtönbe is zárnám azokat, akik mentést akadályoznak meg, mert bámészkodnak, videóznak, és még meg is osztják a Facebookon.

Mindig is fel voltam háborodva ezen a viselkedésen, amit ugye nagyon sokszor tapasztal az ember Érden is. Van egy baleset és semmi másért csak bámészkodni, odasereglenek az emberek, beszélgetnek, szörnyülködnek, vagy nem is tudom, mit csinálnak. Vagy mindenki ismeri, amikor egy egész busznyi jóravaló polgár tapad a busz ablakához, hogy lásson egy kis vért, netán agyvelőt. Tényleg, mondja már meg valaki, mi járhat az ilyen ember fejében? Vagy mi lehet a lelkében? Miért csinálják ezt egyesek? Netán a megkönnyebbülés hajtja őket, hogy nem velük történt a baleset? Azt még meg tudom érteni, hogy azért vetnek oda egy pillantást, hogy megnézzék nem valamelyik szerettüknek, barátjuknak, ismerősüknek történt baja. Ez oké. De amikor lecsekklolták és utána is ott állnak mondjuk a baleset felett, bámulnak, és csak nagy sokára lehet őket elzavarni onnan, na az már kiveri a biztosítékot.A jó múltkor utaztunk a családdal a vonaton, és sajnos a szerelvény elgázolt egy embert, és pont úgy állt meg a vonat, hogy mi ablakunknál feküdt a sérült. Mivel segíteni nem tudtunk, gyorsan átültünk a másik oldalra a gyerekkel, nehogy valami szörnyűt lásson, lássunk.

Persze a vonaton ülők többsége gyorsan még a vonat elejéről is csak úgy özönlött baleset nézőbe, a rendőröknek, úgy kellett mindenkit visszaparancsolni a helyére. Komolyan, ilyen gátlástalanságot ritkán látok, érzek. Ráadásul, biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálnak. Nincsenek tisztában azzal sem, hogy egy balesetnél, milyen érzés lehet annak, aki ott fekszik, és nem halt meg csak megsérült, hogy egy ilyen helyzetben éhes szemek bámulják, hogy mennyire megalázó.

Azért mondom, hogy ezeket a polgártársaimat először pszichológushoz küldeném, utána kötelező erkölcstan képzésre és a legvégén börtönbe, leselkedjenek a rácsok mögül.


A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4214719657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása