KEDVES ÉRDIEK, HOLNAP VEGYETEK RÉSZT A 100 MILLIÓS FAÜLTETÉSBEN! Így a nyertesnek is több marad
2019. március 28. írta: BoldogÉ

KEDVES ÉRDIEK, HOLNAP VEGYETEK RÉSZT A 100 MILLIÓS FAÜLTETÉSBEN! Így a nyertesnek is több marad

erd-mammutfenyo-ultetes-tma-budapestkornyeke-hu.jpg

Lássuk be, jótét lelkek ezek a T. Mészárosék.

Faültetési akciót indítottak a Papi földeken felépülő záportározó körüli területen. Várják azok jelentkezését, akik szívesen ültetnének a területen. A növényeket, ültetéshez szükséges eszközöket a város biztosítja.

Eddig tartott az önkormányzat felhívása, amelyben egy kicsit furcsa, hogy az önkormányzat biztosítja a növényeket. A területre ugyanis kiírtak egy közbeszerzést, amelynek értékét előzetesen 105 millióra taksálták.

A feladat szerint az aljnövényzetet és bozótokat el kellett távolítani, illetve az ültetés előtt kellett több, mint 200 ezer m2-nyi területet elegyengetni.

Egy kisebb öntözőrendszert is ki kell építeni a nyertesnek, közel 2 kilométernyi vezetékkel és 20 db leágazást is kihelyezni. Létrehoznak még egy szivattyúállomást is a területen. És a munka leglátványos része, hogy 183 növényfajból összesen 11.280 db cserjét és fásszárú növényt telepítenek a területre

A közbeszerzés egyetlen indulója és nyertese, a budapesti székhelyű Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány lett. Ráadásul jól is tippeltek, hiszen 104 milliós ajánlatukkal még a keretet is szinte kimaxolták.

Az Alapítvány 2018-as gazdálkodásáról nem áll rendelkezésre információ, de az utóbbi évekhez képest ez a mostani győzelem hatalmas előrelépés lehet, hiszen

2017-ben 21milliós, 2016-ban 13,6 milliós  bevételük volt, az azt megelőző években pedig néhány millió.

Próbáltuk telefonon elérni az alapítványt a neten fellelhető telefonszámokon, hogy érdeklődjünk náluk, de egyelőre nem voltak elérhetőek.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1814725137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2019.03.29. 07:37:56

Én ugyan nagyon keményen ellenzéki oldalon állok, de ezt most így annyira nem értem... Nem látom leírva, hogy terv szerint mi volt a 104 millió forintban... Vagyis, pár dolog le van itt írva, de az nincs, hogy tartalmazná a fák ültetését. Esetleg az teljesen elképzelhetetlen, hogy már a kiírás pillanatában az volt a terv, hogy az ültetést önkéntesek végzik, és a 104 millió már akkor sem tartalmazta ennek a költségét?
süti beállítások módosítása