VIRÁGZIK ÉRD “BELVÁROSÁBAN” AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS! Tényleg tehetetlennek kell lenniük az illetékeseknek?
2019. április 14. írta: Cseri Pali

VIRÁGZIK ÉRD “BELVÁROSÁBAN” AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS! Tényleg tehetetlennek kell lenniük az illetékeseknek?

szemet-sulakutca-erd03.jpg

Szó, ami szó, körülbelül kéthetente szoktam sétálgatni azon a Szennyvíztisztító Telephez vezető bekötőúton a gyenge forgalma, valamint a mellette elterülő tágas rét látványa miatt- írta egyik kedves olvasónk.

Maga a szennyvíztisztító telephez bevezető út egész Érden "sajnos" páratlannak minősíthető, mert a kötelező munkálatok miatt itt alakítottak ki szinte egyedül a városban elég széles aszfalt utat ahhoz, hogy akár 2 db nyerges vontató is el tudjon haladni egymás mellett gond nélkül. Ez a "trend" még a személyautók esetében sem jellemző, az érdi aszfaltozás során olyan keskeny utakat alakítottak ki még a forgalmasabb utcákban is, amiken a személyautók kétirányú közlekedés esetén is csak félreállva tudnak egymásnak helyet adni. Érd leaszfaltozott utcáinak kb. talán a 90%-ára jellemző ez a szűkös kialakítás.

szemet-sulakutca-erd01.jpg

Azonban ez a bekötő út és környéke egyre inkább illegális hulladéklerakás áldozata lett. Nem csak egyszerűen háztartási hulladékot dobálnak ki oda az emberek 1-1 csomaggal, hanem sittet, illetve lomot teherautó-számra.

szemet-sulakutca-erd04.jpg

Elkeserítő. Ugyan vagy az Önkormányzat, vagy az Érd és Térsége Csatorna Szolgáltató Kft. megpróbálta csökkenteni a szemét lerakást azzal, hogy vasbeton akadályokat emelt a terület egy kisebb bekötő útjára, de ez a hulladékot lerakót egyáltalán nem zavarta. Megkerülték az akadályt, és tovább hordták a sittet, lomot a területre. A mellékelt képeken már egész szemétdombok láthatóak. A közeli réten nejlon és papírhulladékok kupacait alakította már ki a szél.

szemet-sulakutca-erd02.jpg

A probléma nem mostani, már régebben is írtunk róla.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4114763896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása