VILÁGSZENZÁCIÓ! NEMSOKÁRA ÉRDEN IS: 100%-ban újrahasznosítható cipőt ad ki az egyik legnagyobb világmárka
2019. április 21. írta: Cseri Pali

VILÁGSZENZÁCIÓ! NEMSOKÁRA ÉRDEN IS: 100%-ban újrahasznosítható cipőt ad ki az egyik legnagyobb világmárka

cipo.jpg

Az egyre súlyosbodó műanyagszennyezés az Adidast is lépésekre sarkallta. Az eredmény egy új, sokkal környezetbarát gyártástechnológia.A kidobott edzőcipők is vastagon hozzájárulnak a világ egyre több pontján gondot okozó műanyagszennyezéshez. Bár több vállalat is van, amelyik szigorított és új eljárásokat dolgozott ki a műanyagok visszaszorítása érdekében, ez még mindig kevés, radikális változtatásokra lenne szükség.

Néhányan, köztük az ismert német sportszergyártó, az Adidas már meglépte ezt: olyan cipőt mutattak be, amely egyetlen hozzávalóból készül, ráadásul 100 százalékban újrahasznosítható, a visszanyert anyagokat ugyanis

más lábbelik gyártására is tudják használni.A Futurecraft Loop hőre lágyuló vagy termoplasztikus poliuretánból (TPU) készül, amely egy újrahasznosítható műanyagfajta. Ez borítja a teljes cipőt, beleértve a nyelvet és a talpat is. Az Adidas szerint hat évig dolgoztak a projekten, illetve az eljáráson, ami a még ragasztót is mellőzi.

A cég szerint más cipőjükhöz tizenkét különböző hozzávaló szükséges, azonban a Futurecraftot egyetlen alkotóelemből is képesek voltak összerakni. A végeredmény a cég szerint nem csak egy tartós és környezetbarát cipő, de egyben fontos mérföldkő is: az újrahasznosíthatóság miatt nem keletkezik belőle hulladék.

Az Adidas szerint a cipőt futókkal is teszteltették, akik legalább 400 kilométert tettek meg benne. A visszajelzések valamennyi esetben pozitívak voltak.

A Futurecraftot eleinte korlátozott számban teszi elérhetővé az Adidas, és csakis sportolók számára. A terméket a tervek szerint 2021 tavaszától lehet majd széles körben kapni. Az árát még nem tudni.

(hvg)

 

Fotó: Adidas

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2814778018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása