TÉGED ÉRDEN MELYIK PÁRT PRÓBÁLT MEGVESZTEGETNI? Sör, krumpli vagy a sonka most a menő?
2019. május 05. írta: BoldogÉ

TÉGED ÉRDEN MELYIK PÁRT PRÓBÁLT MEGVESZTEGETNI? Sör, krumpli vagy a sonka most a menő?

krumpliosztas-index-hu.jpg

A politikusok nagyon szeretnek osztogatni, főként választási időszakban jön rájuk a hatalmas felebaráti szeretet, és osztogatnak feszt.

Mindenfélét szeretnek osztogatni, ki almát, ki zsák krumplit, de van, aki sört nyom a választópolgár kezébe, meg a tollat, hogy akkor lesz szíves ezt meg ezt aláírni. Ez bevett szokás. Sajnos.

Erről nem készülnek tanulmányok, érdekes módon a politikai elemzők sem tematizálják a tévében, de vegyük észre, ez maga a korrupcióra való nevelés.

És ez nem tűnik fel senkinek. És persze annak a polgárnak sem tűnik fel, akit bevezetnek a korrupció előszobájába ilyenkor. Nem tűnik fel, mert ebben él, ebben nőtt fel, hogy a korrupció mindig ott settenkedett körülötte az iskolában, a munkahelyén, a kocsmában, mindenhol.

Mintha itthon, az ingyenes kereskedelmi akciókhoz hasonlóan, sokan szeretik eladni a lelküket és a szavazatukat egy tál vagy zsák akármiért, nem számít, gondoljuk, csak adjátok, és kész.

A nagy nemzeti önbecsülés ilyenkor mintha teljesen hiányozna belőlünk, a politikusok pedig ezzel a nemesnek eljátszott, hazudott cselekedettel csak lenéznek minket.

Érdekes kérdés ezek után, hogy Ön, kedves olvasó, miért vagy mennyiért adná el a szavazatát egy pártnak? Egy üveg pálinkáért? Egy ingyenes örök parkolási helyért a városban bárhol? Netán azért, hogy a szomszédnak mindig rosszabb legyen, mint Önnek? Mit szeretne, mit vigyen Önnek a politikus, milyen skákán mozogjanak az ajánlatok? Mi a legkevesebb és mi a legtöbb, amiért eladná magát egy pártnak? Engem például egy olyan szerződéssel lehetne megvenni, amiben rögzítjük, hogy az adott párt és a képviselői soha többet nem hazudhatnak, külön disznó farok nő az orruk helyén.

Ön mennyivel adná lejjebb?

fotó: index.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1914808900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása