ALIG VAN ESÉLYÜK AZ ÉRDI FIATALOKNAK IS SAJÁT LAKÁSRA:Hol fognak lakni a gyerekeink?
2019. május 08. írta: Cseri Pali

ALIG VAN ESÉLYÜK AZ ÉRDI FIATALOKNAK IS SAJÁT LAKÁSRA:Hol fognak lakni a gyerekeink?

fiatalok_vg.jpg

A fiatalok 12 százaléka tervez lakásvásárlást három éven belül, az érintettek 71 százaléka pedig ezt kisebb-nagyobb hitelfelvétellel tudja csak megoldani - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Eközben a fiatalok ötöde venne autót három éven belül, 70 százalékuk azonban ezt már saját forrásból finanszírozná. Minden második 19-29 éves él önállóan, egész pontosan a 47 százalékuk, miközben a jelenleg szüleivel élő fiatalok 23 százaléka tartja fontosnak, hogy külön lakásba költözzenek. A többség (64 százalék) szeretne ugyan önálló életet kezdeni, de egyelőre nem tartja nagyon fontosnak - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A 2018 utolsó negyedévében készült felmérés szerint a megkérdezett fiatalok mindössze 13 százaléka - főleg a nyugati megyékben élők és a munkanélküliek - nem szeretne elköltözni a szüleitől.A fiatalok 12 százaléka tervez lakásvásárlást három éven belül. Az érintettek 29 százaléka úgy számol, hogy saját erőből képes lesz megvenni a kiszemelt ingatlant. A fiatalok 71 százaléka azonban csak kisebb-nagyobb hitel segítségével tudja majd finanszírozni a lakásvásárlást, 54 százalékuk pedig a lakás árának legalább felét fedezné hitelből.

A hitelfelvételi lehetőségek kapcsán megosztott a fiatalok tábora: 23 százalékuk szerint a korábbinál könnyebben juthatnak lakáshitelhez, 36 százalékuk szerint nehezebben kapnának lakáshitelt, mint eddig, míg több mint 40 százalékuk szerint nem történt változás.

A felmérés adatai szerint a 19-29 évesek csaknem negyedének (23 százalék) van saját autója: a dolgozó fiatalok 35 százaléka rendelkezik autóval, míg a diákoknak csak a 11 százaléka. További 18 százaléknak ugyan saját autója nincs, de rendszeresen használ gépkocsit. Leginkább a fővárosban és Pest megyében jellemző, hogy a fiatalok más autóját használják (24 százalék).

A fiatalok 21 százaléka szeretne három éven belül saját autót, ez pedig 2018 első negyedéve óta az egyik legalacsonyabb érték. A többség (54 százalék) - nem vásárolna autót a következő időszakban. Akik vennének, jellemzően saját forrásból teremtenék elő a vételárat: 70 százalékuk szerint lesz ez a forgatókönyv, és mindössze 17 százalékuk számol azzal, hogy a vásárlást legalább fele-fele arányban hitelből oldaná meg.

(napi)

Fotó: vg

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8814814144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása