ÉRDI DIÁKOK, SZERVEZZÉTEK MEG TI IS! Budapesten és Győrben jövő pénteken már tüntetnek
2019. május 18. írta: BoldogÉ

ÉRDI DIÁKOK, SZERVEZZÉTEK MEG TI IS! Budapesten és Győrben jövő pénteken már tüntetnek

klimavalsag-magyarnemzet-hu.jpg

Ma már tudjuk: a klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene.

Bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg, és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Ezért a Fridays for the Future mozgalom március 15-e után, ismét Globális klímasztrájkot hirdet, május 24-én (pénteken) 11 órától lesz gyülekező a Deák Ferenc téren, majd vonulás a Kossuth térre.. A kezdeményező fiatalok arra biztatnak mindenkit - diákot és tanárt, fiatalt és időset, hogy csatlakozzanak és hallassák a hangunkat, mint annyian mások világszerte. Az esemény erőszakmentes, békés, és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállni, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

Magyarországon még Győrbe szerveznek tüntetést, információnk szerint a pannonhalmi bencés diákok kezdeményezték, az akció 16.00-tól a Széchenyi téren lesz.

Jöjjön mindenki, aki szerint tennünk kell a közelgő klímakatasztrófa ellen.

Ne felejtsük el, hogy az esemény után két nappal Európai Parlamenti választások lesznek – ragadja meg mindenki a lehetőséget, és válasszon olyan képviselőket, akiknek számít a jövőnk!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4114833546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása