MIÉRT SZAVAZZ A DK-RA ÉRDEN IS: itt az ideje az Európai Egyesült államoknak, legyen európai minimálbér
2019. május 26. írta: BoldogÉ

MIÉRT SZAVAZZ A DK-RA ÉRDEN IS: itt az ideje az Európai Egyesült államoknak, legyen európai minimálbér

dk-epvalasztas2019.jpg

Nemrég egy másik ellenzéki pártnál is jeleztük, hogy a választás előtt közvetlenül megnézzük, mit gondolnak az ellenzéki pártok, miért pont rájuk húzza kedves választópolgár az X-et, ha elmegy szavazni.

Jöjjön a Demokratikus Koalíció, alias DK, mit tartanak fontosnak a végén összefoglalásképpen kihangsúlyozni.

A DK programja világos, ők Európai életet kínálnak, az európai magyaroknak.

Néhány kiemelt pont köré csoportosítva:

- EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK

Olyan szociális Európa, ahol minden munkavállaló tisztességes bérre, megfelelő munkakörülményekre, kiszámítható szociális biztonságra számíthat.

- EURÓPAI CSALÁDI PÓTLÉKOT!

Az európai családi pótlék minden európai gyermek családjának alanyi jogon járna, és egységes összeg lenne. Ez a támogatás a már létező tagállami családi pótlékon felül járna, és közvetlenül az Unió finanszírozná az Európai Szolidaritási Alapból.

- EURÓPAI MINIMÁLIS NYUGDÍJAT!

Alapvető célunk. hogy minden idős ember számára biztosított legyen az emberi méltóság, és a megélhetéshez szükséges minimális nyugdíj. Ennek érdekében egységes szabályozással kell előírni, hogy a minimális időskori nyugdíj minden tagállamban fedezze a megélhetés minimális költségeit.

-EURÓPAI MINIMÁLBÉRT!

Azt szeretnénk elérni, hogy az EU úgy szabályozza a minimál- bérek meghatározását, hogy egyetlen tagországban se lehessen alacsonyabb a minimálbér, mint az ottani megélhetés minimális költsége.

-GARANCIÁT AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSRA!

Egyetlen európai országban sem lehetnek olyan szörnyű állapotok az egészségügyben, mint amit a magyar egészségügyben teremtettek Orbánék. Ezért azt akarjuk, hogy jöjjön létre egy olyan európai egészségügyi minimum, amit minden kormánynak biztosítani kell, és amely betartását uniós szervezetek ellenőrzik.

-BIZTOS ALAPOKAT MINDEN EURÓPAI DIÁKNAK!

Az Unió versenyképessége és az esélyegyenlőség szempontjából egyaránt döntő, hogy minden diák megkapja a szükséges oktatást. Ezért azt akarjuk, hogy az Unió garantálja minden diáknak a megfelelő iskoláztatáshoz való jogot, az oktatás színvonalát és szabadságát.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5814862194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása