ÉRD EGYIK LEGSZÖRNYŰBB ÜGYE: Részegen, bedrogozva okozott halálos balesetet, börtönbe megy
2019. május 29. írta: Cseri Pali

ÉRD EGYIK LEGSZÖRNYŰBB ÜGYE: Részegen, bedrogozva okozott halálos balesetet, börtönbe megy

drasztikus_baleset.jpeg

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki ittasan, kokaintól bódultan száguldott egy érdi utcán és elütött egy idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

A bűnügy vádlottja, egy érdi férfi 2018 novemberében délelőtt közlekedett a személygépkocsijával Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h.  A férfi ehhez képest 125-130 km/h sebességgel hajtott. A vádlott ittas és kokaintól bódult volt.

drasztikusbal2.jpg

A bűnügy egyik sértettje, egy idős férfi egy gyógyszertárból indulva át akart menni a Bajcsy-Zsilinszky úton. Körülnézett, várt, majd sietős léptekkel elindult. Ebben a pillanatban ért oda a vádlott a gépkocsijával. A férfi észlelte ugyan az előtte áthaladó sértettet, azonban az extrém mértékű sebesség túllépéséből adódóan nem maradt ideje arra, hogy a balesetet  elkerülő, hárító manővert hajtson végre. Változatlan, 125-130 km/h sebességgel elütötte az idős embert, aki a szélvédőre zuhant, majd az elütés helyétől mintegy 51 méter távolságra az útpadkán ért földet.

A vádlott balra kormányozta a járművét, áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan haladó kistehergépkocsival.

Az elgázolt férfi olyan súlyos sérüléséket szenvedett, hogy a baleset helyszínén életét vesztette. A kistehergépkocsi vezetőjének maradandó fogyatékossággal járó sérülései keletkeztek az ütközés következtében.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3314868250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása