LEGYENEK ÉRDEN A KÖZPARKOK DOHÁNYZÁSMENTESEK?! Most vezették be ezt Párizsban
2019. június 01. írta: BoldogÉ

LEGYENEK ÉRDEN A KÖZPARKOK DOHÁNYZÁSMENTESEK?! Most vezették be ezt Párizsban

cigarettazas-stockfoto.jpg

Mielőtt azt mondaná kedves olvasó, hogy ez valami fantasztikum kategória, eláruljuk, hogy éppen most terjesztik ki a dohányzási tilalmat Párizsban, 52 közpark esetén.

Az intézkedés június 8-án lép életbe - közölte pénteken a francia főváros önkormányzata a dohányzásmentes világnap alkalmából, számolt be za MTI

Nem előzmény nélküli egyébként az intézkedés, ugyanis kísérleti jelleggel már egy éve érvényben van ez hat parkban, s ennek köszönhetően az önkormányzat szerint csökkent a dohányzók száma ezen területek környékén és a földön is kevesebb a cigarettacsikk. Ezért június 8-tól további 46 parkra kiterjesztik a tilalmat. A helyszíneket a kerületi polgármesterek választották ki.

A tilalom kezdetét követő hetekben az önkormányzat munkatársai fogják figyelmeztetni a dohányzókat tájékoztató táblákkal és olyan játékos hamutartókkal, amelyeken cigarettacsikkel kitöltendő kérdőívek lesznek. Ilyen hamutartókat állítanak fel mind az 52 dohányzásmentes park bejáratánál.

A felvilágosító időszak végétől, várhatóan augusztus elejétől viszont 38 eurós pénzbírság sújtja a tilalmat megszegőket, úgy, ahogy a játszótereken már érvényben van. Párizsban 2015 óta tilos dohányozni a mintegy ötszáz játszótéren.

A párizsi önkormányzat február végétől 19 csikkmentes utcát is kijelölt, ahol pénzbírsággal sújthatók azok, akik a földre dobják az elszívott cigaretta csikkjét.

A dél-franciaországi Marseille is hasonló intézkedéseket készül bevezetni.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4014873384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2019.06.01. 16:53:05

én azt hittem, hogy ez már rég be van vezetve.

szerintem, aki dohányzik az fogyatékos.

évi cca 500000 forintot költ el a mérgezésére, aki dohányzik.

nincs több kérdésem!
süti beállítások módosítása