ÉRDI KERESZTÉNYEK: Lélekben a pápával találkoztatok, vagy Orbánnal néztetek Madridban focidöntőt ?
2019. június 02. írta: Cseri Pali

ÉRDI KERESZTÉNYEK: Lélekben a pápával találkoztatok, vagy Orbánnal néztetek Madridban focidöntőt ?

papa-bldont2019.jpg

Miniszterelnökünk nem semmi figura, ezt már régóta tudjuk, de most négyzetre emelte a kereszténység nevében folytatott tahóságot, az biztos.

A Főnök, ahogy fideszes körökben hívják, fontosabbnak tartotta, hogy elmenjen a BL-döntőre, mintsem hogy jelen legyen Ferenc pápa csíksomlyói miséjén, pedig eleget tanulhatna egyháza fejétől. Ezzel a gesztussal - ha akarta, ha nem- üzent a keresztényeknek, mennyire veszi komolyan a dolgot. Ismét kiderült, hogy az egész keresztény kérdés, nem több kampány fogásnál Orbán számára, és hogy mindent érdekből tesz és mond. Az a helyzet, hogy most öngólt rúgott, ha valaki igazi hívő, már nem úgy fog ránézni, mint eddig, bár gyanítom, az okosabbja már régen átlát a szitán. Ferenc pápa a keresztények legmagasabb egyházi vezetője, a fideszes értelmiség által annyira sokat emlegetett szakralitás őrzője, de a vele való találkozás nem érte el a miniszterelnök ingerküszöbét.

Vajon az érdi keresztények a pápával találkoztak volna, vagy Madridba mentek volna a BL-döntőre?

Ráadásul a  csíksomlyói búcsú nagyon fontos eseménye, ünnepe a keresztényeknek:a Római Katolikus egyház hívei Csíksomlyón teljes búcsút nyerhetnek, ugyanis az a bűneit megvalló és bűnbánatot tanúsító hívő, aki a gyónás szentségének kegyelmi állapotában meglátogatja a kegyhelyet és ott meghallgatja a szentmisét, az elnyeri a bűnei megbocsátása után visszamaradt büntetések teljes elengedését is.

Az a helyzet, hogy a döntő fontosabb volt Orbánnak. Lehet, hogy egyszerűen nem mert Ferenc pápa szemébe nézni, nem mert elszámolni a lelkiismeretével, hogy vajon a Tízparancsolat melyik pontját is tartja be.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr214874622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása