CSAK JANUÁRTÓL FOGJA LÁTNI AZ ÁLLAM, MIKOR, HOL ÉS KIVEL SZÁLL MEG: Tolódik a kötelező adatrögzítés
2019. június 06. írta: Cseri Pali

CSAK JANUÁRTÓL FOGJA LÁTNI AZ ÁLLAM, MIKOR, HOL ÉS KIVEL SZÁLL MEG: Tolódik a kötelező adatrögzítés

bejelentkezesi-lap-mu.jpg

A technikai felkészültség biztosítására hivatkozott a kormány, amikor haladékot adott a vendégadatok rögzítésére.

Az eddigi tervvel ellentétben nem kell idén szeptember 1-jétől rögzíteni a szálláshelyeken minden vendég adatait. A 2020-as költségvetést megalapozó törvénycsomagba tettek be egy pontot, amellyel 2020. január 1-jére tolják el a rendszer bevezetését, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy biztosítsák a technikai felkészültséget.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tesztüzeme január óta tart, az eredeti elképzelés az volt, hogy már júliustól kötelező lesz a regisztráció az összes olyan kereskedelmi szálláshely számára, ahol legalább 8 szoba és 16 férőhely van. A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség naprakész adatokat fog kapni a forgalomról. A szálláshelynek a vendég nevét, születési idejét és úti okmányának adatait egy központi tárhelyen is rögzítenie kell. Ehhez az önkormányzatok, a NAV, a rendőrség, az idegenrendészet és a KSH is hozzáférhet.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5414881164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása