BENZINGŐZ HELYETT ÉRDRE IS! Bécsben már jönnek a birkák a Dunapart rendbe tartására
2019. június 08. írta: BoldogÉ

BENZINGŐZ HELYETT ÉRDRE IS! Bécsben már jönnek a birkák a Dunapart rendbe tartására

birka_168ora-hu.jpg

Ha arra keresünk példát, hogy egy nagyvárosban is megvalósítható az ökológiailag fenntarthatóbb városüzemeltetés, akkor jó példát vehetünk egy közeli fővárosból, Bécsből!

Az ott élők egyik közkedvelt pihenőhelye a Duna-sziget, ahol májustól egy csapatnyi birka fogja karbantartani a területet, amit nálunk sok helyen pöfékelő gépekkel, vagy kézierővel végeznek.

Maga az ötlet egy EU-s környezetvédelmi projekten belül valósul meg, amely a LIFE DICCA nevet viseli. A bécsi városházán a területért felelős kollégák dolgozták ki a fenntartható fűnyírási koncepciót, amelynek során alkalmazzák a birkákat.

Természetesen az állatokat elkerítik, de azáltal, hogy közel hozzák a vásorban élőkhöz, tudatosítják bennük a klímavédelem fontosságát is.

A projekt keretében egyébként a város CO2 kibocsátását 10-20%-kal, a Duna-sziget karbantartási költségeit ezzel a konkrét projekttel 10-15%-kal mérséklik a birkák.

Ha valaki azt gondolná, hogy ez valami földtől elrugaszkodott ötlet, valami bécsi hóbort, azok figyelmébe ajánljuk, hogy a Bécsben lévő rautenwegi hulladéklerakó zöldterületeit már több, mint húsz éve osztrák hegyi kecskék végzik.

Nyugodtan lehetne itt, nálunk is ezt alkalmazni, a munkaerőhiány sem érintené akkor a város fenntartását.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4914884674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása