EGYRE DURVÁBB AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉRDEN! Sokszor esélyünk sincs orvoshoz jutni
2019. június 14. írta: Cseri Pali

EGYRE DURVÁBB AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉRDEN! Sokszor esélyünk sincs orvoshoz jutni

ardi_rendelo.jpg

Érden már nem először vannak gondok az orvosi rendelővel, vagyis azzal, hogy a betegek, előjegyzés ide, előjegyzés oda, nem tudnak bejutni az orvoshoz, vagy nagyon sokat kell várniuk.

Szinte mindenki egyetért azzal, hogy a városban kevés a főállású  orvos, azért is van sok probléma, de az illetékesek nem lépnek semmit. Vagy azért mert nem tudnak, vagy mert nem akarnak. T. Mészáros András polgármester mintha nem tudná kezelni a problémát, nem tud nyomást gyakorolni, hogy legyen elég szakember Érden. A fentebb leírtakat szépen modellezi egy kiábrándult érdi polgár Facebook-bejegyzése:

“Három héttel ezelőtt ma 8: 40-re kaptam időpontot a neurológiára. Annak rendje módja szerint, mint fegyelmezett beteg, negyed kilenckor bejelentkeztem a kartonozónál, és 8.20-kor már a rendelő előtt vártam soromat. Nem voltam egyedül, ott volt már a 8 órai, a 8:20-as beteg is. Fél óra múltán furcsának tűnt, hogy senki sem jön ki, ezért vettük a bátorságot és bekopogtunk, történjen bármi is. A nővér kijött és közölte, hogy még nincs itt az orvos ( 9-kor !!!???) . Negyed tízkor üzent a doktor, hogy késni fog, de 5 percen belül megérkezik.

Hát ez sem jött össze, mert fél tízig ez nem sikerült. Kartonozó, titkárság - széttárt kezek, már nem is érik el az orvost. És akkor mi lesz, új időpont, vagy várjunk tovább ? Inkább eljöttem, mint egy reménytelen randevúról. Azóta várom, hátha felhívnak, hogy elnézést, valami óriási katasztrófa történt, és jöjjek 2 hét,vagy három hónap, vagy esetleg jövő ilyenkor. De nem..., mintha minden rendben lenne. Sok balga beteg várakozzon, ráérnek, hiszen ők a betegek. Ja, hogy már várakoztak hetekig az előjegyzés miatt? Az nem érdekes, az egészségügyben minden rendben, európai színvonalú, csak néhol akadozik, nyilatkozza pártunk és kormányunk” -írja keserűen.

De valaki elmesélte azt is, hogy egy ismerősének ultrahang vizsgálatra lett volna szüksége, de az érdi rendelőben közölték pillanatnyilag nincs készülékük és majd augusztus közepén szerelik az újat utána lehet ismét időpontot kérni. Tessék? Ezt komolyan gondolják? Ennyire működik jól az egészségügy. Az embernek egy lehetősége van ilyenkor, elmegy egy magánrendelőbe, ott pikk-pakk megvizsgálják és kész. Már akinek van elég pénze rá. Akinek nincs, nagyjából fel is fordulhat. Az embereket a kormány amúgy is próbálja átkényszeríteni a magánegészségügybe, és sikerül is neki. Nagyjából az úgynevezett alsó-középosztályig, és itt meg is áll a dolog, aki nehezebb anyagi helyzetben van, esélye sincs időben megkapni egy komolyabb orvosi kezelést.

 

Fotó: magyarepitok.hu

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7114894660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása