ELDUGOTT, CSENDES HELYRE MENNÉL NYARALNI ÉRDRŐL? 5 szuper vízparti pihenőhely!
2019. június 17. írta: Cseri Pali

ELDUGOTT, CSENDES HELYRE MENNÉL NYARALNI ÉRDRŐL? 5 szuper vízparti pihenőhely!

nyaral_cim_lap.jpg

Bár idén az időjárás igen viszontagságos, úgy tűnik, végre beköszöntött az igazi nyár, és elindulhatunk strandolni. Sokan lefoglalták már nyaralásukat, vannak azonban, akiknek nehéz megtalálni a pihenésre legjobban megfelelő helyet. A HelloVidék összeállított egy listát azoknak, akik a csendes, turistamentes, természetközeli tájakat kedvelik. A listában hazai, kevésbé ismert nyaralóhelyek szerepelnek, ahol a nyugalom az úr.

nyaral_szalkaito.jpg

Szálka Tolna megyében, dombok, völgyek, erdők között található, a szekszárdi dombvidéken. A tavat a terület leghosszabb völgyének elzárásával alakították ki. Szálka csodálatos környezetben fekszik: keleten a Sárköz síksága, nyugaton a Völgység, észak felől pedig a Hegyhát határolja. Szálka település Szekszárdtól és Bonyhádtól egyformán 12 km-re található.

Azokat, akik az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, homokos strand röplabdapálya, mini-focipálya és kosárlabdapálya várja. A gyerekekre is gondoltak a strandon; homokos játszótér és csúszdás faház is a rendelkezésükre áll. A parton büfésor is elérhető.

Szálka Strand belépőjegy árak

Napi, 6 éves korig

díjtalan

Napi, 7-14 éves korig

350 Ft

Napi, 14 éves kor felett

500 Ft

Kemping díjak

Napi, 6 éves korig

díjtalan

Napi, 7-14 éves korig

1 200 Ft

Napi, 14 éves kor felett

1 800 Ft

Amennyiben nem a kempingben szeretnénk éjszakázni, több szálláslehetőség is akad Szálkán, mint például a Trófea fogadó, a Hotel Rittinger, vagy az Árpád ház. Ezeken a szállásokon 6000 és 9000 forint közötti árral kell számolnunk éjszakánként egy főre.

Arlói-tó

nyaral_arloi_to.jpg

Az Arlói-tó és a tavat körbevevő táj Borsod Abaúj Zemplén megye egyik legszebb tája. A tóhoz tartozó kemping és a strand összefoglaló neve Suvadás liget, mely csendes, nyugodt környezetével csábítja ide a látogatókat. A suvadás kifejezés földcsuszamlást jelent, ugyanis az Arlói-tó épp egy ilyen földcsuszamlás révén keletkezett, a tavat ez teszi különlegessé, ugyanis egész Európában összesen két ilyen tó van: az Arlói, és az erdélyi Gyilkos-tó.

Ha nem akarunk sokat ingázni, foglalhatunk szállást a Suvadás ligetben is, az ide épített apartmanok a tóra néznek, van belőlük téglaépület és faház is. Jó hír azoknak, akik háziállatukkal szeretnek nyaralni, hogy ezek a szállások állatbarátok: macska és kutya bevihető, mindössze 300 Ft / éj felárért. A Suvadás ligetben ingyenesen érhető el wifi-hálózat, viszont a parkolás fizetős. Amennyiben nem zavar minket, ha egy kicsit autóznunk kell a tóhoz, a legközelebbi szálláshelyek Ózdon találhatók, körülbelül 8,5 kilométerre Arlótól, ami negyed órás kocsikázást jelent. Itt megszállhatunk a Hotel Ózdban, vagy a Bolyki Apartman Ózdban, előbbi 10 300 forint/fő/éj, utóbbi 13 300 forint/fő/éj ellenében vehető ki.

Suvadás Liget Strandbelépők

Napi, felnőtt

700 Ft

Napi, diák, nyugdíjas

500 Ft

Bérlet: 10+1 alkalom

5 000 Ft

Kemping árak

Napi, kőház

9 500 Ft/fő

Napi, faház

7 000 Ft/fő

Napi, sátorhely

1 000 Ft

Napi, lakókocsihely

2 000 Ft

A sátorhely és a lakókocsihely után kempinghasználati díjat

számolnak fel, ez 500 Ft/nap

Gamászai strandnyaralgamaszi.jpg

 

A Gamászi strandot azoknak ajánljuk, akik nem tudnak elszakadni a Balatontól, de csendes, nyugodt kikapcsolódát keresnek. Bármilyen hihetetlennek tűnik is, Siófokon is van olyan strand, ahol nem nyüzsögnek tömegek a vízparton. A Gamászai strand Siófok legkisebb strandja. Fizetős, de kevésbé ismert Siófok keleti szélén található, egészen Balatonvilágos határában, de még Siófok területén, a Baross Gábor utca legvégén.

 

Gamászai strand belépőjegy árak

Napi, felnőtt

700 Ft

Napi, gyerek

300 Ft

Napi, családi (2+2)

1 500 Ft

Heti, felnőtt

4 000 Ft

Heti, gyerek

1 800 Ft

Heti, családi (2+2)

10 000 Ft

Borostyán-tó

nyaral_borostyanto.jpg

Ez a rendkívül tiszta vizű tó Zalalövő nyugati határában fekszik. A tó mélysége átlagosan 3 méter, ám a kiépített strandszakaszon alacsony a vízszint, így gyerekek számára is biztonságos. A Borostyán-tavat a Szőce-patak és megannyi más forrás táplálja, ennek köszönhetően a tó vízminősége kitűnő, ezt bizonyítja az is, hogy a tóban még a szennyezésekre különösen érzékeny rákok is megélnek. A tó partját szépen kiépített füves terület jellemzi, ahol árnyékos helyek is találhatóak.

A Borostyán-tó kifejezetten jó választás a sportolni vágyóknak; úszáson és evezésen túl kiépített strandröplabda- és strandfocipálya várja őket, sőt a tó körül kialakítottak egy húszállomásos erdei ügyességi tornapályát is.

A tóstrand egy része teljes mértékben kutyabarát, rengeteg gazdi mellett napozik és fürdőzik négylábú kedvence. A kutyás strand műfaja a Borostyán-tónál kitűnően működik: a kutyás vendégek a tó egy távolabbi szegletében foglalnak maguknak helyet, hogy az ebek se a fürdőzőket, se a napozókat ne zavarhassák.

 

Borostyán-tó strand árak

Napi, felnőtt

500 Ft

Napi, diák, nyugdíjas

300 Ft

Kemping

Sátor

Kempinghely

930 Ft

Felnőtt

1 300 Ft

Gyermek (6-12)

650 Ft

Lakókocsi

Kempinghely

1 950 Ft

Felnőtt

1 300 Ft

Gyermek (6-12)

975 Ft

Sátorház

7 100 Ft

Rönkház

21 100 Ft (egész ház/éj)

Lak-völgyi tó

nyaral_lakvolgyito.jpg

A Lak-völgyi tó és környéke igazi szabadidő-paradicsom. A tó Bélapátfalván található, tágas rétek veszik körbe, melyek kiválóan alkalmasak sportolásra, illetve vannak kijelölt tűzrakó helyek is. A tó környéke rengeteg kirándulási és kerékpározási lehetőséget rejt, a Kék túra útvonal is itt halad el. A környék erőiben sok ösvény fut, ezek zöme nem csak gyalogosan, hanem biciklivel is járható.

A Lak-völgyi tó valamelyest eltér listánk többi tavától, ugyanis ide első sorban nem strandolni járnak a nyaralók, a hely inkább a kirándulni, kerékpározni és horgászni vágyóknak kedvez. A tóban mindazonáltal nem tiltott a fürdőzés, csak nincs erre kiépített strand. A tó gyorsan mélyül, így csak a jó úszóknak ajánlott a fürdőzés, amit – strand hiányában – ingyenesen megtehetnek. Aki horgászni szeretne, az a Szomjas Csuka kisvendéglőben vásárolhat napijegyet.

(hellovidék)

Fotók: MTI/H. Szabó Sándor, MTI/Máthé Zoltán, Instagram

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3014897766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása