ÉRDI AUTÓSOK, NAGYON FOGTOK ÖRÜLNI: Uniós jogot sért a német autópályadíjak szabályozása
2019. június 18. írta: Cseri Pali

ÉRDI AUTÓSOK, NAGYON FOGTOK ÖRÜLNI: Uniós jogot sért a német autópályadíjak szabályozása

autok_kozlekedes_autopalya.jpg

Kizárólag a külföldieket terheli az autópályadíj, a németeket nem.

A Németországban két évvel ezelőtt elfogadott díjfizetési rendszer alapgondolata, hogy a németeknek és a külföldieknek is kell úthasználati díjat fizetniük, de a belföldi autósokat a gépjárműadó csökkentésével tehermentesítik.

Ausztria - Hollandia támogatásával - az Európai Bírósághoz fordult az ügyben, mondván, a szabályok gyakorlatilag diszkriminálják a külföldi autósokat, nekik kell tulajdonképpen kizárólag fizetniük az úthasználatért.

Vagy változtatnak rajta vagy visszavonják

A luxembourgi bírák kedden a felperesnek adtak igazat, így a német hatóságoknak módosítaniuk kell vagy visszavonniuk a kifogásolt jogszabályt.

"A díj diszkriminatív, mivel gazdasági terhe a gyakorlatban csakis a más tagállamokban nyilvántartásba vett járművek üzembentartóira és vezetőire hárul, valamint sérti az áruk szabad mozgásának és a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvét" - írták. Az Európai Bíróság elutasította a berlini érvelést, hangsúlyozva, hogy a diszkriminatív szabályok létjogosultsága nem igazolt.

(privátbankár)

 

Fotó: mti

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4214900518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása