EZ LEBEGJEN AZ ÉRDI FOCIRAJONGÓK ELŐTT IS! A szomszédban már fociklub sem kell a stadionhoz
2019. június 21. írta: BoldogÉ

EZ LEBEGJEN AZ ÉRDI FOCIRAJONGÓK ELŐTT IS! A szomszédban már fociklub sem kell a stadionhoz

foci-kesport-hu.jpeg

Nem semmi dolgok történnek a szomszédban.

Alighogy felkapta a sajtó, váratlan fordulat történt a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének életében, maga a magyar fociguru, mellesleg miniszterelnök Orbán Vitya nyúlt a felszámolás alatt álló klub hóna alá, nem is akárhogy.

Ez a kormányhatározat:

A Kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény 84/A. § (2) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. § A Kormány a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre „felszámolás alatt” (a továbbiakban: SZTK) egyesületet (nyilvántartási szám: 13-02-0000416, székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Sport utca 8.) a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (a továbbiakban: Cstv.) 65. § (3) bekezdés e) pontja alapján stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősíti.
  2. § A Kormány megállapítja, hogy az SZTK mint stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet vonatkozásában a Cstv. 65–67. §-át kell alkalmazni.
  3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Orbán Viktor s. k.,

miniszterelnök

A történet alapja, hogy a szigetszentmiklósi csapat annyira akarta a 3,5 milliárdos stadiont, hogy abba csődbe ment. A 2,12 milliárd forintnyi TAO-támogatás mellé még 2016-ban kértek és kaptak 361 millió forintos segélyt az EMMI-től, de gazdálkodás annyira jó volt, hogy a hiány maradt, mire váratlanul bejelentették,

mivel a stadionépítésre kell a pénz, megszüntetik a felnőtt csapat támogatását.

És mit gondolnka mi történt ezután, még csavartak egyet a sztorin: tavaly év elején jelentették be, hogy még az amatőr megyebajnokságtól is visszalépnek a téli szünetben, az idény felénél.

(via 444)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8114905122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.