ÉRDI ZSARUK TARTOTTAK ELIGAZITÁST A TÁBOROZÓ GYEREKEKNEK - bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adtak
2019. július 03. írta: Rát Mátyás

ÉRDI ZSARUK TARTOTTAK ELIGAZITÁST A TÁBOROZÓ GYEREKEKNEK - bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adtak

erdrendortabor.jpgAz érdi rendőrök és az érdi szociális segítők tartottak bűn- és balesetmegelőzési foglakozást táborozó gyerekeknek.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek 2019. június 28-án a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat által szervezett hagyományos települési tábor zárónapján. A szakemberek bűn- és balesetmegelőzési foglakozásokat tartottak a gyerekeknek, amelynek során a fürdőzés veszélyeiről, a vagyonbiztonságról és az agressziómentes kommunikációról beszélt a megelőzési előadó. A motoros járőrök a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről adtak hasznos tanácsokat. Az érdi Szociális Gondozó Központ munkatársai pedig a drogszemüveggel mutatták be a tudatmódosítók okozta veszélyhelyzeteket és azok elkerülési lehetőségeit.

A prevenciós szakemberek az alábbi hasznos tanácsokat adták útravalóul a diákoknak:

  • Ha utcán idegenek szólítanak meg és személyes adatainkról, lakcímünkről kérdeznek, ne válaszoljunk nekik, hagyjuk ott őket. A történteket mindig mondjuk el szüleinknek.
  • Mondjuk nemet ha cigarettával, vagy alkohollal kínálnak minket, akkor is, ha azt a barátunk teszi.
  • Szüleinknek mindig pontosan számoljunk be arról, hogy hol és kivel töltjük szabadidőnket.
  • Baj esetén azonnal hívjunk segítséget!
  • Gyalogosként: mielőtt úttestre lépünk, nézzünk mindegyik irányba balról kezdve és csak akkor induljunk el, ha az érkező gépkocsi a gyalogátkelő előtt már megállt.
  • Menet közben folyamatosan figyeljük a közlekedő forgalmat, hirtelen, figyelmetlenül az úttestre ne lépjünk!
  • Csak ott keresztezzük az úttestet, ahol szabad!
  • Ha toljuk a kerékpárt, akkor gyalogosnak számítunk, kerékpárral így kelhetünk át a gyalogos átkelőhelyen.
  • Ahol a gyalogátkelőhely mellett kiépített, felfestett kerékpárút van, elsőbbségadási kötelezettsége van a kerékpárosnak a védett útvonalon közlekedő járművek részére, ott az elsőbbség biztosítását követően közlekedhet csak a kerékpáros fennülve a járművén.

police.hu

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr10014924408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.