HA VETTÉL IS, NE EGYÉL EBBŐL A MÜLLERES TÁNYÉRBÓL! Visszahívták a túl sok mérgező anyag miatt
2019. július 07. írta: BoldogÉ

HA VETTÉL IS, NE EGYÉL EBBŐL A MÜLLERES TÁNYÉRBÓL! Visszahívták a túl sok mérgező anyag miatt

mullerdrogeria-mueller-co-hu.jpg

Tegnap tette közzé a Nébih, ennek a Müller terméknek a visszahívásáról szóló felhívását.

Az ominózus termék neve Bamboo Fibre Products – egy bambusz rostot tartalmazó konyhai eszköz család. Azért vonják ki őket a forgalomból, mert határérték feletti formaldehid és melamin kioldódást tapasztaltak.

Lássuk a részleteket!

A német hatóság a kereskedelemben kapható termékek hatósági ellenőrzés során a határérték feletti formaldehid és melamin kioldódást mért bambusztálkákból. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett, a Müller Drogéria üzletiben kerültek fogalomban. A Nébih az ún. RASFF risztási rendszeren keresztül értesült az esetről.

talka-muller-visszahivas-0705-01.jpg

A termékek márkája: Bamboo Fibre Products

 

  • SUNNY flamingó motívumos 20 cm-s bambusz tányér - Tételazonosító: 81601
  • SUNNY kerek bambusz tálca 30 cm-s – Tételazonosító: 81594
  • SUNNY flamingó motívumos 14 cm-s bambusz salátástálka - Tételazonosító: 81604
  • SUNNY flamingó motívumos 20 cm-s bambusz salátástálka - Tételazonosító: 81605

 

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. Mivel a termékből formaldehid és melamin oldódhat ki, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott tálkával, ne használja azt!

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő. További információk a melaminról a Nébih tudástárában olvashatóak.

A formaldehid olyan vegyület, amelyet főként műanyag gyanták, ragasztók előállításához használnak, de megtalálható a kipufogógázokban és a cigarettafüstben is. Kis mennyiségben élelmiszerekben is előfordulhat természetes módon, illetve szennyezőanyagként, például műanyagokból történő kioldódás révén. A formaldehid az emberi szervezetbe leggyakrabban a levegővel együtt kerül be. Nagy mennyiségű belélegzése szem- és légzőszervi irritációt okoz, hosszútávon pedig növelheti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát.

A termékvisszahívást a Müller Drogéria oldalán nem találtuk meg, de úgy gondoljuk ebben az esetben is igaz, hogy amennyiben Ön egy termékvisszahívásban érintett, a megvásárolt terméket bármely Müller üzletbe visszaviheti, a termék vételárát visszatérítik Önnek.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1514929788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása