MIKOR JÖNNEK ÉRDRE A MÁV EMELETES VONATAI? Itt vannak az első példányok
2019. július 07. írta: BoldogÉ

MIKOR JÖNNEK ÉRDRE A MÁV EMELETES VONATAI? Itt vannak az első példányok

emeletes-motorvonat-hvg-hu-fb-kovacsmonika.jpeg

Az első szerelvény most hagyta el a dunakeszin lévő gyárat, amely az eddigi információk szerint a jövő év elején állhat forgalomba a budapesti agglomerációban.

Többen Dunakeszin látták az első Stadler Kiss motorvonatot, ami nem véletlen, mivel a Dunakeszi Járműjavító is részt vett a vonatok összeszerelésében.

“Péntek délután fél 2-kor jártam Dunakeszi állomáson, ott láttam az emeletes vonatot. Egy szerelvény volt. Nem mondanám késznek, 1-2 burkolóelem még hiányzott róla, ez sajnos a fotón nem látszik” - írta a hvg.hu-nak acímlapkép kép szerzője. 

A MÁV-Start összesen 19 emeletes vonatot rendelt a Stadlertől, amelyek közül az első 11 jövő év elején fog forgalomba állni a két legforgalmasabb budapesti elővárosi vasútvonalon: Vác-Szob, illetve Cegléd-Szolnok felé.

A vonatok következő lépésben a Balaton és a Velencei-tó felé is feltűnhetnek, ebben az esetben azonban vagy ki kell mélyíteni a meglévő alagutat, vagy a Déli pályaudvar helyett Kelenföldről vagy Kőbánya-Kispestről fognak indulni.

címlap: hvg.hu / Facebook

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2214929956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása