NÉGYSZERES ÁRON VÁLLALTÁK VOLNA AZ ÉRDI VÁLLALKOZÓI PARKOT! Mohóság vagy dilettantizmus?
2019. július 07. írta: BoldogÉ

NÉGYSZERES ÁRON VÁLLALTÁK VOLNA AZ ÉRDI VÁLLALKOZÓI PARKOT! Mohóság vagy dilettantizmus?

penzeso1-bal-rad-hu.jpg

Nemrég hirdették ki az “érdi vállalkozói park infrastrukturális fejlesztése” című eredményét, illetve inkább eredménytelenségét.

A feladat a projektnek helyet biztosító ingatlanokon az ivóvíz- és a szennyvízcsatorna rendszer kiépítése lett volna. A kivitelező feladatát képezte volna a kiépítés befejezését követően a megvalósulási tervek elkészítése, az elkészült közmű vezeték szolgáltatók felé történő üzemeltetésbe adása is.

Erre a projektre az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig négy ajánlat érkezett. Az ajánlatkérő Érd Megyei Jogú Városa volt, amely a végén elárulta, hogy erre a prokjektre rendelkezésre álló anyagi fedezete 50 millió forint volt (egészesen pontosan nettó 48.128.902 Ft)

Ehhez képest a beérkező legolcsóbb ajánlat, amelyet az F-Építő Generál Zrt.  adott, nettó 177.900.000 Ft lenne. 

A többi 3 pályázó még ennél a cégnél is sokkal drágábban vállalta volna, a legdrágább már közel 200 millióért, nettóban. (az bruttó 250millió felett van)

Ebből kifolyólag nem is volt kérdéses, hogy érvénytelen a pályázat.

Csak egyet áruljanak el a “szakemberek”, nekünk földi halandóknak, ennyire dilettáns aki kiírja, vagy pedig a cégeknek nőtt meg ennyire az étvágya?

Valamelyiknek a kettő közül igaznak kell lennie!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4214930324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása