Aradszkiék az érdi nyugdíjasoknak, fogyatékosoknak is törvénnyel szüntették meg a kedvezményes nyaralását!
2019. július 12. írta: BoldogÉ

Aradszkiék az érdi nyugdíjasoknak, fogyatékosoknak is törvénnyel szüntették meg a kedvezményes nyaralását!

nyugdijasok-szomoru-napi-hu.jpeg

Már a hatályos törvény is úgy szól, hogy az Erzsébet-program csak a szegény gyerekek számára nyújt segítséget, más rászorulóknak nem - szúrta ki a Napi.hu

Biztossá vált, hogy a jövőben kimaradnak a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők az Erzsébet-programból, a ugyanis megjelent a Magyar Közlönybena 2020-as költségvetési salátatörvény, amely ezt is kimondja.

Az Erzsébet-programban eddig nem csak gyerekek, hanem szociálisan rászoruló családosok, nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pihenését is támogatták. A már hatályos törvényből ugyanakkor kivették a szociálisan rászoruló kifejezést és már csak a gyerekek üdültetése és étkezése maradt benne. 

Az Erzsébet-utalvány kibocsátásának megszüntetése miatt szükségtelenné vált az utalvány forgalmának, illetve az abból származó bevételek felhasználásának törvényi szintű szabályozása is. A kuponokat kiadó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. tavaly decemberben jelentette be, hogy január elsejétől sem papír, sem elektronikus formában nem forgalmaznak utalványokat, a már forgalomban levő juttatások pedig 2019 végéig használhatók fel. 

Az Erzsébet táborokat szervező alapítvány ugyanakkor korábban mindent cáfolt, szerintük nem szűnik meg a nagycsaládosoknak, a nyugdíjasoknak és a fogyatékossággal élőknek szóló Erzsébet-program. A törvény ezt az állítást is megcáfolta.

kép: illusztráció / napi.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr514941554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása