500EZRET KERESNEK AZ ÉRDI ZSARUK? Példát vehetnénk a prágaiakról, ha értünk viszik a bőrüket vásárra
2019. július 13. írta: BoldogÉ

500EZRET KERESNEK AZ ÉRDI ZSARUK? Példát vehetnénk a prágaiakról, ha értünk viszik a bőrüket vásárra

rendorok-24-hu.jpg

Prágában nem csinálnak titkot belőle, hogy mekkora fizetésért keresnek rendőröket, magyar kollégáiknak egyelőre ez egy sci-fi kategória.

Ahogy itthon, úgy a környező országokban is komoly gond a munkaerőhiány, többek között rendőrből is kevés jelentkező akad. Prágán például utcai plakátokon toborozzák a járőröket, amiről az is kiderül, mennyit lehet keresni - számolt be a Pénzcentrum.

Nemrég mi is beszámoltunk, hogy nagyon kevés a rendőrjárőr a megyeszékhelyeken, tizennégy városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene.

Úgy tűnik, nem csak itthon, a környező országokban is gondot okoz az állományi létszám feltöltése, a lap egyik olvasója Prágából küldött egy fényképet, amit a cseh főváros egyik forgalmas csomópontján lőtt:

rendorplakat-penzcentrum-hu.jpg

Ha valaki Prágában áll rendőrnek, a havi bére bruttó 39 ezer cseh korona, ez mai árakon kb. 500 ezer forintnak felel meg, nettóban 368 ezer forintnyi cseh korona. Ezen felül jár még 100 korona értékben ebédjegy, nyugdíj- és életbiztosítási juttatás, lakás- és közlekedési hozzájárulás, és 100 ezer korona egyszeri belépési bónusz (1 millió 272 ezer forint).

Egy januári cikk szerint, ami a rendőrök valós fizetéseit, a banki utalás SMS-eit mutatt meg, 150 ezer és 244 ezer forint között fizetik itthon a rend őreit.

Hát, el lehet dönteni, hogy mennyiért vigyék értünk a bőrüket a vásárra a rendőreink.

címlap: illusztráció / 24.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5514943172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása