MA ZIVATAR ÉS FELHŐSZAKADÁS LEHET KÖRNYÉKÜNKÖN! Figyelmeztetést adott ki az OMSZ
2019. július 21. írta: BoldogÉ

MA ZIVATAR ÉS FELHŐSZAKADÁS LEHET KÖRNYÉKÜNKÖN! Figyelmeztetést adott ki az OMSZ

zivatar-wikipedia.jpg

Vasárnap délután egy hidegfront érkezik, 19 megyére zivatar miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap délután a Dunántúl északi felén helyenként, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön szórványosan várható zivatar. Az érkező fronthoz kapcsolódóan az Észak-Dunántúlon a csapadéktól függetlenül is átmenetileg 50-60 km/h fölé erősödhet az északnyugatira forduló szél.

Zivatarokhoz kapcsolódóan azonban - legjobb eséllyel északkeleten - néhol rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, jégeső is várható, valamint 70-80 km/h-s szélroham is előfordulhat.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható, de a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék és a délnyugati határvidék kivételével vasárnap még általában 25, 26 fok körül valószínű, majd hétfőn mérséklődik a nappali felmelegedés.

Zivatarveszély és hőség miatt az OMSZ a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, CSongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

kép: Wikipédia

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8714973498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása