TEGNAP INDULTAK ÚJ OTTHONUKBA AZ ÉRDI OROSZLÁNOK! Elbúcsúztak a Noel tanyától
2019. július 29. írta: BoldogÉ

TEGNAP INDULTAK ÚJ OTTHONUKBA AZ ÉRDI OROSZLÁNOK! Elbúcsúztak a Noel tanyától

oroszlankolykok-noeltanyanvolt-mti-mathezoltan.jpg

Veresegyházon találtak otthonra a cirkuszi oroszlánok, amelyek hosszú ideig az érdi Noel tanya vendégszeretetét élvezték.

Meghatódva búcsúztak tőlük ideiglenes lakhelyükön:

“A mai nap ismét egy mérföldkő az életünkben, hiszen útjára indult és be is költözött ma a Veresegyházi medveotthonba a 7 mentett cirkuszi oroszlánunk, akik Románia helyett "választották" Tanyánkat új otthonuknak. Több hónapos egyeztetés, fantasztikus összefogás előzte meg a mai szállítást és mi örülünk, hogy ha nem is nálunk, de legalább valahol van még esélyük az életre... és nem feledjük azt sem, ha ők nincsenek, akkor nincs nekünk Nara és Nolen sem... “ - írták a Noel tanya Facebook oldalán.

Az oroszlánok a Veresegyházi Medveotthonban lelnek végleges otthonra. A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba a mai napon.

oroszlan-noeltanyanvolt-mti-mathezoltan.jpg

Kuli Bálint, a Veresegyházi Medveotthon igazgatója az oroszlánok hétfői bemutatkozása alkalmából az MTI-nek elmondta, hogy az állatok egy román vándorcirkusz "fellépői" voltak és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre. Ott azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. Az állatokat vasárnap szállították át új lakóhelyükre.

A nagymacska-kifutó külső része 1700 négyzetméteres, a belső 200. A kéthónapos kölyköket elkülönítve nevelik egy gondozó segítségével, a nagyközönség péntektől találkozhat a Veresegyházi Medveotthon új lakóival - tette hozzá.

kép: MTI / Máthé Zoltán

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6614985510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása