MI TÖRTÉNIK AZ ÉRDI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT-NÉL?! T.Mészáros polgi még Boldog Annát is dobja?
2019. augusztus 07. írta: BoldogÉ

MI TÖRTÉNIK AZ ÉRDI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT-NÉL?! T.Mészáros polgi még Boldog Annát is dobja?

tmeszaros-boldoganna-csarnokban-handballerd-hu.jpg

Van nekünk egy hangzatos nevű önkormányzati tulajdonú cégünk, az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft.

Az Érdi Városfejlesztési Kft. név megtévesztő mivel csak az  utóbbi egy évben foglalkozik „városfejlesztéssel”. Fő profilja a  vagyonkezelés és az üzemeltetés. Példátlan, szinte Mészáros Lőrinc tempójában hízott a Kft.

Megnéztük a cég cégbírósághoz  beadott 2018. évi beszámolóját, és az eredménykimutatás alapján az látható, hogy bevételként 826 millió forintot könyveltek el. A cégnél a fizetésekre 213 millió költöttek el, a hivatalos beszámolóban a foglalkoztattak száma  44 fő, azaz 403 602 Ft/hó az átlagkereset. 

De van egy csavar az adatokban, a 2019. 01.31. megtartott érdi közgyűlésre készült előterjesztésben ez olvasható:

„A 2018. évi üzleti terv módosításának elkészítése során Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a társaság tulajdonosaként felülvizsgálta a társaság által ellátott feladatokat és a szükséges forrásigényt. A benyújtott módosított részletes üzleti terv tartalmazza a 2018. évben megvalósult konkrét feladatokat és az ehhez szükséges pénzügyi tervet.

A 2018. évi eredeti üzleti tervben 555.099 000 Ft (??) szerepelt önkormányzati forrásigényként a társaság üzleti tervében, amely az év folyamán az újabb feladatokra tekintettel 1.251.350.000 Ft-ra növekedett (az előterjesztés mellékletében mondjuk 1.036.547.000 szerepel, a szerk.). A jelen módosított összegben az önkormányzat által biztosított forrás ténylegesen 2018.december 31-ig  924.269 000 Ft volt.”

Ja, hogy ez Önöknek is kissé zavaros?

Ha megnézzük a cégbíróságra beadott hivatalos beszámolót, annak dátuma amikor elfogadták, 2019.május.13. A cégek ún. mérleg fordulónapja 2018.december 31., vagyis az addig lezajlott pénzügyi folyamatokról számolnak be. De éppen a közgyűlési előterjesztésből derül ki,  hogy ezt tudta a cég vezetője Zsirkai László és a Felügyelő Bizottság is (amelynek tagja dr. Boldog Anna, a többi tag Pecz Antal illetve Bada Zoltán). 

Senkinek nem tűnik fel a SZÁZMILLIÓS TÉVEDÉS! 

Javasoljuk az önellenőrzést amíg a NAV vagy az Állami Számvevőszék nem szúrja ki, mert akkor elég nagy baj lesz. 

És még egy meglehetősen szemet szúró részletet kiemelnénk a Városfejlesztési Kft. tételei közül, amelyet évekre visszamenően találtunk a közgyűlés anyagaiban:

2013-ben

Az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 82,320 millió Ft

2014-ben

Az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 82,320 millió Ft

 Velencei úti Sportcsarnok és Uszoda üzemeltetése 239,472 millió Ft

2015-ben

Az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 82,320 millió Ft

a Velencei úti Érd Aréna üzemeltetése 239,472 millió Ft

2016-ban

Az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 90,926 millió Ft 

A Velencei úti Érd Aréna üzemeltetése 269,472 millió Ft 

2017-ben

az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 102,686 millió Ft 

a Velencei úti Érd Aréna üzemeltetése 275,472 millió Ft, 

2018-ban

az Éra Velencei úti Érd Aréna üzemeltetésére 298,308 millió Ft, 

Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 119,762 millió Ft, 

2019-re

az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 163,496 millió Ft, a 

Velencei úti Érd Aréna üzemeltetésére közszolgáltatási szerződés keretében 351,141 millió Ft,

Ha a kedves olvasók is  felteszik a kérdést, hogy mit kezdjünk ezekkel a számokkal, akkor főleg a 2019. év az érdekes, ugyanis ezek szerint az önkormányzat szerződést köt az Érdi Aréna üzemeltetésére a Városfejlesztési Kft-vel? 351 millióért? 

Ha jól tudjuk, 2018-tól az Aréna tulajdonosa a Érdi Sport Kft. Három önálló jogi személyiségről van szó (Önkormányzat, Sport kft, Városfejlesztési kft). Ezek szerint úgy tűnik, mintha a tulajdonost kihagyták a buliból? Kötötteknek egy szerződést a  „háta mögött”? Ez hogy lehet? Nem vagyunk jogászok, csak kérdezzük? Ráadásul a Városfejlesztési Kft Felügyelő Bizottságában ott ül közötti Boldog Anna, aki a Sport Kft. ügyvezetője is. Szerinte is rendben van ez így? Vagy nem akarták direktben odaadni a Sport Kft-nek a támogatást?

Az már csupán “apróság”, hogy az Érdi Tanuszoda üzemeltetésére és a vízfelület megváltásra 163 millió Ft-ot adnak, vagyis nemsokára annyiba kerül az éves üzemeltetés, mint a beruházás költsége (ami 400 millióba került).

És ne menjünk el az előterjesztés másik furcsasága mellett sem!

Készül egy beruházás a Velencei úton, ahol az önkormányzat megbízza a Városfejlesztési Kft-t, egy „Szabadidőközpont és szálláshelyek létrehozása a Velencei úton” projekttel 246 millióért. Erről tud vajon az Érdi Sport Kft, vagy ez valamilyen „partizánakció”?

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy tavaly Szántó Erzsébet (Boldog Anna elődje az Érdi Sport Kft-nél) menesztésének egyik oka a beruházásokkal kapcsolatos anomáliák voltak.

Lehet, hogy T. Mészáros András Boldog Annával sem elégedett és lapátra fogja tenni?

Vagy csak az van egyszerűen, hogy a sok kavarásnál már lassan senki sem képes ezeket átlátni?

kép: handballerd.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9414999198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigatposo 2019.08.07. 11:00:55

Az auditáló könyvizsgáló felellősége is felmerülhet a fiktiv számok estén.
süti beállítások módosítása