“SZURKOLUNK” AZ ÉRDI GYORSHAJTÓKNAK IS! Brutál rekord a szupertraffipaxoknál
2019. augusztus 15. írta: BoldogÉ

“SZURKOLUNK” AZ ÉRDI GYORSHAJTÓKNAK IS! Brutál rekord a szupertraffipaxoknál

szupertraffipax.jpg

Úgy tűnik nem rettennek meg a gyorshajtók, mert a statisztikák szerint jelentős mértékben növekszik a rendőrség által kiszabott bírságösszeg, soha ilyen magas értékben nem küldtek szét csekkeket a gyorshajtóknak, mint 2019 első felében.

Naponta közel 1500 darab bírságot szab ki az ORFK, mi lenne, ha a VÉDA készülékei nem romlanának el rendszeresen - készített összefoglalót a helyzetről a vezess.hu. Az év első hat hónapjában soha ekkora összegben nem postáztak csekkeket az autósoknak.

Az ORFK statisztikái szerint 2019 első félévében 9 393 095 000 forint közigazgatási bírság kiszabására került sor.

A lap ugyanezen kérdésére az elmúlt két évben jóval szerényebb összegeket küldtek:

  • 8 525 715 000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki 2018 első hat hónapjában,
  • 6 489 685 000 forintnyit 2017 első felében.

Két megjegyzés a fenti számokhoz. Egyrészt ezek nem a beszedett, hanem a kiszabott bírságokat összegzik, rendre jelentkeznek autósok, akik állítják, nem mentek annyival, mint a rendőrség mondja, a meghatározó többség persze befizeti. 

A másik megjegyzés, hogy ezeket a bírságokat legnagyobbrészt gyorshajtás miatt szabták ki, de nem kizárólag. Többek között tartalmazzák a piros lámpán, vagy éppen a vasúti átkelőn rosszkor áthajtók büntetéseit is. Minimális számban fog(hat)nak ilyen szabálytalankodókat is a VÉDA készülékei, de mint egy korábbi adatkérésből kiderült, a szupertraffipaxok áldozatai 99 százaléknál is nagyobb mértékben a gyorshajtók.

Érdekes változás következett be a bírságszámok összehasonlításánál, ugyanis a tavaly első félévi közel 300 ezres szám lecsökkent 270 ezer közelébe. Idén ez 34 500 forintot jelent átlagos bírságösszegnek, tavaly 28 750 forint volt, mindkét szám kissé felkerekítve. 

A vezess.hu a kezdetektől rendre kikéri egy-egy adott időszakról a szupertraffik meghibásodási statisztikáit, és úgy tűnik, nem annyira atombiztos a működésük. 2019 első hat hónapjában összesen 198 javítást kellett végezni. Mindezt 182 nap alatt.

A 365 fixen telepített és 160 mobil készülékből álló rendszer eddigi működése alatt stabilan hozza ezt a szintet: több meghibásodás mint nap.

  • 411 javítást kellett végezni rajtuk 2018-ban,
  • 804 javítást 2017-ben,
  • 497 javítást 2016-ban.

Hosszú a hibalista, és évről évre nem nagyon változnak benne a szereplők. „A javítások jellemzően az alábbi meghibásodásokból adódóan voltak szükségesek: a fix telepítésű KKEP-k esetében kategorizáló lézer, ipari számítógép, kamera, switch és UPS; míg a változtatható helyű KKEP-k esetében tápcsatlakozó, LAN-csatlakozó, belső akkumulátor és érintőképernyő miatt” – közölte az idén felmerült hibákról a rendőrség.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6215010666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása