BEDOBTÁK A BOMBÁT A PIACRA: Nem kell tovább hó elejéig várni a fizetésre, felveheti naponta. Kinek jó?
2019. augusztus 21. írta: Smitt Róbert Író

BEDOBTÁK A BOMBÁT A PIACRA: Nem kell tovább hó elejéig várni a fizetésre, felveheti naponta. Kinek jó?

fizetes_1.jpg

Látszólag szuper dolog, hogy akár az aznap megkeresett pénzünket is levehetjük egy platform segítségével, akár a Man at work-nél, de lássuk be, vannak buktatói a dolognak. Ezzel tulajdonképpen arra ösztönzik az embereket, hogy minél előbb költsék el a pénzüket, és azért lehet vitatkozni egy ilyen eljárással. Szóval, olyan csapda-ízű az egész.

Miközben a pénzhasználat rohamos ütemben digitalizálódik és technológiailag már attól sem vagyunk távol, hogy 5 másodpercen belül teljesüljenek az utalások, a cégek és az állam bérezési politikája még mindig ragaszkodik az évszázados havi kifizetéshez, miközben a fogyasztói szokások alapjaiban megváltoztak. Egy magyar cég külföldi mintára kavicsot dobott az állóvízbe és piaci cégek bevonásával működtet egy olyan rendszert, amiben a dolgozó akár minden nap elkérheti a fizetése egy meghatározott részét. 

Egy platform lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak bármikor, egyetlen kattintással hozzáférhessenek a már ledolgozott bérükhöz, akár már aznap. Nincs szükség fedezetre, de még csak kamatot sem kell fizetni a hó eleji utalást megelőző kifizetésre.

A célunk, hogy lerövidítsük az időt a pénz megkeresése és annak elköltése között

- mondta a Portfolio-nak Radák Bence a megoldást szállító Salarify alapítója. A rendszert először egy kétezer főt foglalkoztató, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó hazai nagyvállalatnál, a Man at work-nél vezették be és további 4 nagyvállalattal szerződtek le, így szeptembertől már 10 ezer alkalmazott csatlakozhat az új bérezési rendszerhez.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3615017918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása