ÉRDI TANÁROK, NYUGODJATOK LE: Ingyenes lett számotokra is az Apple meditációs alkalmazása
2019. augusztus 22. írta: Smitt Róbert Író

ÉRDI TANÁROK, NYUGODJATOK LE: Ingyenes lett számotokra is az Apple meditációs alkalmazása

applanuygi.png

Az elmúlt két évben az Apple által a legjobb applikációnak megválasztott Calm a weboldalán jelentette be, hogy a Nyugodt Iskolák nevű kezdeményezése keretében az új tartalmakkal felszerelt, fizetős szolgáltatását is ingyenessé tette a világ összes tanára számára. A meditációs alkalmazáson keresztül nemcsak napi tippeket és praktikákat kapnak a stressz kezelésére, de ezek segítségével a diákjaiknak is megmutathatják, hogyan tudnak az órákon fókuszáltak maradni, és hogyan képesek a feszültséget minimalizálni – írja cikkében a Lifehacker.

A leginkább talán tudatos jelenlétnek fordítható mindfulness eléréséhez különböző programokat és eszközöket kínál az app. Például célzott meditációk sorakoznak benne a koncentrációs képesség fejlesztésére, az önbizalom növelésére és a szorongás csökkentésére, de külön vezetett meditációs blokkokat találnak maguknak a rosszul alvók vagy a jógázás utáni levezetésre vágyók.

A tanórák közötti szünetekre elmélyülést segítő vagy relaxáló hangfelvételeket ajánlanak, amelyek a madarak csicsergésével, a fák suhogásával és patakok csörgedezésének hangjain keresztül utaztatják képzeletben messzire a felhasználót. A meditációs zenék és a nyugtató háttérképek mellett különböző problémákra alkalmazható légzésgyakorlatok is elérhetők, de tanárként megnyílik a kapu a kifejezetten gyerekeknek fejlesztett Calm Kid's programhoz is, amelyben 3-tól 17 éves korig kínálnak különböző szintű, közösségben gyakorolható meditációs foglalkozásokat.  

Az angol nyelvű applikáció bővített, fizetős platformjának ingyenes eléréséért cserében a tanároknak egy mintegy fél perc alatt kitölthető regisztrációs űrlapon kell megadni, hogy hol, mekkora osztálylétszámban és milyen tantárgyat tanítanak, néhány nappal később pedig emailben kapják meg a felhasználói jelszavukat.

Ma a korlátlan lelki nyugalmat ígérő meditációs appok közül hasonlóan népszerű darab a 2010-ben megjelent Headspace is. Ma már mindkettő több milliós letöltésnél jár, többségében ötcsillagos felhasználói értékeléseket kap, tulajdonosaik megállás nélkül dolgoznak a fejlesztéseken, és leginkább talán csak az árban különböznek. A Headspace évi 96 dollárért segít elérni a belső békét, a Calm mindezt 60 dollárért kínálja. És bár utóbbi ingyen viszi a meditáció élményét az osztálytermekbe, a Businesswire cikke szerint a Headspace május óta már kizárólagos szolgáltatópartnere az Amerikai Orvosi Szövetségnek, amellyel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a jövőben tényleg receptre lehessen felírni a közérzetjavító alkalmazást.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6015020114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása