HOLNAP KEZDŐDIK ÉRDEN IS !  Ma nyomtatják ki az ajánlásgyűjtő íveket, szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés
2019. augusztus 23. írta: BoldogÉ

HOLNAP KEZDŐDIK ÉRDEN IS !  Ma nyomtatják ki az ajánlásgyűjtő íveket, szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés

erd-mapio-net.jpg

Ma nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. 

A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

Az októberi önkormányzati választásra a jelölteknek és jelölőszervezeteknek ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges - a település nagyságától és a választás típusától függően különböző számú - érvényes támogató aláírást.

A jelölőszervezeteknek és független jelölteknek a területi választási bizottságoknál vagy a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) kell bejelentkezniük. A testületek eddig összesen több mint kétszázötven jelölőszervezetet - pártot és egyesületet - vettek nyilvántartásba.

Az aláírásgyűjtő íveket a választás típusától függően a helyi vagy területi választási irodánál (az országos nemzetiségi önkormányzati választás esetében a Nemzeti Választási Irodánál) kell igényelniük az indulni szándékozóknak. Az igényléseket leadhatták korábban is, de a választási irodákban csak péntektől nyílik meg a lehetőség az informatikai rendszerben az ívek kinyomtatására.

Azok, akik péntekig leadják igényüket, legkorábban szombat reggel vehetik át az ajánlóíveket, ezzel kezdetét veszi a két hétig tartó aláírásgyűjtés.

Az ajánlóívekre vonatkozó igényeket augusztus 24-e után is be lehet nyújtani a választási irodákhoz, amelyek ezeket érkezési sorrendben dolgozzák fel és nyomtatják ki az informatikai rendszerből.

Az ívek kiadásáról átvételi elismervényt kell kiállítani, a jelölteknek az aláírásgyűjtést követően minden ajánlóívvel el kell számolniuk.

A jelöltek és jelölőszervezetek a polgármesterjelöltekre és a képviselő-testületi jelöltekre vonatkozó ajánlásokat szeptember 9-én 16 óráig gyűjthetik és jelenthetik be az illetékes választási bizottságoknál.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr515020958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása