NEM TŰRJÜK AZ ERŐSZAKOT! Holnap felvonulás Érden, az állatok védelméért
2019. augusztus 24. írta: BoldogÉ

NEM TŰRJÜK AZ ERŐSZAKOT! Holnap felvonulás Érden, az állatok védelméért

nemturjukazeroszakoterd.jpg

Vasárnapra szerveznek demonstrációt érdi, és Érd környéki állatvédők.

Ők, illetve a felvonuláson résztvevők is csatlakoztak ahhoz az országos megmozduláshoz, amelyhez eddig több mint 150 szervezet csatlakozott országszerte és helyben is már 7-en. 

A gyülekezőt a Szepes Gyula Művelődési Központ parkolójában hirdették meg, ahonnan délután 16.00 órától egy békés, autós felvonulás indul, majd ugyanoda érkeznek vissza. 

Az esemény szervezésében résztvesznek a Sirius Alapítvány, a Monty Angyalai Érdi Állatmentés, a Százhalombattai Állatvédők Köre, a Vagabondog Állatvédő Egyesület, a Rottweiler Fajtamentés, az Etyeki Állatvédők Egyesülete, és az Érdi Civil Állatmentők.

A szervezők várnak minden állatbarátot a békés felvonuláshoz, de azt kérik, hogy az esemény Facebook oldalán csatlakozzanak előzetesen a megmozduláshoz! 

Célunk, hogy felhívjuk a törvényhozók figyelmét az állatkínzásokra, és, hogy milyen fontos az erre vonatkozó büntetések szigorítása!

Arra kérnek mindenkit, hogy élő állatot ne hozzanak az eseményre!

Az országos akciót szervező Állatmentő Liga által kiadott és 165 állatvédő szervezet által aláírt kezdeményezést az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

“Tapasztaljuk, hogy hiába nyilvánította az Országgyűlés bűncselekménnyé az állatkínzást 2004. április 24. napjától, az azóta hozott ítéletekben kiszabott büntetéseknek nincs elrettentő ereje.

Emlékezzünk!

– 2003. június 16. napján Fadd-Domboriban biztonsági őrök kínoztak halálra egy kutyát ugyanilyen módon, autó után kötve, amely miatt állatvédő szervezetek kezdeményeztek aláírásgyűjtést, amivel a szükséges aláírás többszörösét gyűjtötték össze, 379.611 személy támogatta.

– Most, az állatkínzás bűncselekményének törvénybe iktatása után több mint 15 évvel 2019 augusztusában ismételten ugyanolyan módon elkövetett állatkínzásra került sor a megalapozott gyanú szerint Balotaszálláson, ahol egy nő kötötte büntetésként kutyáját az autójához és vontatta kilométereken keresztül. Az állat belehalt a kegyetlen kínzásba.

– A napokban történt a média híradása szerint az is, hogy krumplival, étellel és alkohollal fizetett egy dencsházi kocsmárosnő egy férfinak azért, hogy az megölje a kutyáját. Az amúgy barátságos Léna kutyát baltával verték agyon, és még élt, amikor elásták. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.

– 2019 júliusában szintén a média híradása szerint egy 2 kilós yorki kiskutyát ütött agyon a kutyabarátnak hirdetett panzió egyik tulajdonosa a gazda kezében ok nélkül.

Követeljük, hogy az ügyészség eljárása során vegye figyelembe az állatok védelméről szóló törvény preambulumát, valamint teljes mértékben a büntetés céljaira és a kiszabás szempontjaira vonatkozó Btk. előírások érvényesülését.

Kérjük a bíróságokat, hogy a büntetés kiszabása során a büntetés céljára és a büntetéskiszabási szempontokra figyelemmel szabja ki a szigorú büntetést, ami véleményünk szerint csak letöltendő szabadságvesztés (vagy elzárás) lehet! Az állatkínzás bűncselekménnyé nyilvánítása óta hozott enyhe ítéletek ugyanis a tapasztalatok alapján nem felelnek meg a Btk.-ban előírt büntetéskiszabási elveknek, nem alkalmasak az általános prevenció, mint cél, érvényesítéséhez.”

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1315022886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása