CSOK-OT KAPHAT, HA EGY ÖSSZEGBEN VÁSÁROLJA VISSZA A LAKÁSÁT AZ ESZKÖZKEZELŐTŐL ÉRDEN IS: Mutatjuk a részleteket
2019. augusztus 29. írta: Smitt Róbert Író

CSOK-OT KAPHAT, HA EGY ÖSSZEGBEN VÁSÁROLJA VISSZA A LAKÁSÁT AZ ESZKÖZKEZELŐTŐL ÉRDEN IS: Mutatjuk a részleteket

eszkozlezelo_penz.jpg

Szombattól csokot is igénybe vehetnek azok, akik egy összegben vásárolják vissza ingatlanjukat a bedőlt deviza-ingatlanhitelesek megmentésére létrehozott eszközkezelőtől - adta hírül a Hvg.hu.

A kormány egy friss rendelettel módosította a családi otthonteremtési kedvezményről (csok) szóló 2016-os rendeletét, a módosítás értelmében a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. ügyfelei (vagyis az elmúlt években a bedőlt ingatlanhitelükből kimentettek) csokot is igénybe vehetnek, ha egy összegben visszavásárolják a lakásukat az eszközkezelőtől - számolt be a portál.Ehhez az szükséges, hogy "lakásvásárlás esetén az igénylő benyújtsa az ingatlan egy összegben történő megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést, valamint a NET Zrt. által kiállított, az adásvételi szerződés ingatlan-nyilvántartási hatóság részére történő megküldéséről szóló nyilatkozatot" - áll a jogszabály-módosításban.

Az eszközkezelő ügyfelei alapvetően kedvezményes feltételekkel vásárolhatják vissza az ingatlanjaikat. Az ingatlan vételárának alapja az az összeg, amennyiért azt az állam korábban megvásárolta, ebből lejön a 2018 végéig megfizetett bérleti díj összege.

A kedvezményekkel és az igénybe vehető csokkal együtt bőven akadhatnak olyan ügyfelek, akik végső soron ingyen kapják meg a lakásukat - leszámítva a bérleti díjat, amit az évek során kifizettek (az átlagos bérleti díj 11 160 forint havonta). (napi)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr815030354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása