AZ ÉRDI SZÜLŐKET IS VÁRJA A PETÍCIÓ! Már tízezren írták alá a petíciót
2019. szeptember 03. írta: BoldogÉ

AZ ÉRDI SZÜLŐKET IS VÁRJA A PETÍCIÓ! Már tízezren írták alá a petíciót

haziorvos.jpg

Már több mint 10 ezren írták már alá azt az online petíciót, amelynek az lenne a célja, hogy minden iskolában több napot igazolhassanak a szülők, és ne a gyermekorvosoktól kelljen papírt kérniük.

Az Inforádiónak Tordas Dániel gyermekorvos azt mondta, a jelenlegi rendszer a tényleges betegellátástól veszi el az értékes időt, a rendelési idő 30-40 százaléka ugyanis igazolások gyártására megy el. Persze a szülőnek is nyűg, ha az otthon kezelt nátha miatt orvosi igazolást kell szerezni.

A jogszabály nem határozza meg a napok számát, csak annyit jelez, hogy minden betegséget és annak időtartamát, az orvosnak kell igazolnia. Azt, hogy hány napot igazolhatnak a szülők, minden iskola saját hatáskörben szabályozza.

A gyermekorvos szerint a tízezer aláírás egy lélektani határ, amellyel már lehet a jogalkotó irányába lépéseket tenni.

Van olyan iskola, ahol felemelték a szülők által igazolható napok számát és a tapasztalatok egyértelműen jók.

Pomázon a helyi gyermekorvos vetette fel először a problémát, az igazolások gyártása ugyanis olyan adminisztrációs terhelést okoz, hogy az utóbbi években munkája nagyobb részét az igazolások megírása tette ki, kevesebb idő maradt a tényleges gyógyításra. Ezért a pomázi Sashegyi Sándor iskolában két évvel ezelőtt háromról, tanévenként tizenötre emelték a szülők által igazolható napok számát. A hiányzások és indokolatlan távollétek száma nem emelkedett meg, a többség ugyanúgy 3-4 napot használ ki, sőt kifejezetten kevesebb lett az igazolatlan mulasztás.

(via eduline)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8615037138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása