ÉS AKKOR ITT VAN CSŐZIK ÉS A 12-EK PROGRAMJA! Érdemes elolvasnia, nézze meg hogyan működhetnénk
2019. szeptember 07. írta: Smitt Róbert Író

ÉS AKKOR ITT VAN CSŐZIK ÉS A 12-EK PROGRAMJA! Érdemes elolvasnia, nézze meg hogyan működhetnénk

csozik_2.jpg

Kidolgozta az ellenzéki összefogás a programját, amelyet nagy részben az érdi emberekkel közösen állítottak össze. Most megismerheti, hogy mit ígérnek, mire fókuszálnak T. Mészáros Andrásékkal szemben.

A teljes program:

Elérkezett az idő és a lehetőség, hogy végre leváltsuk a 13 éve hatalmaskodókat és a közpénzeken gyarapodókat. Október 13-a után ÉRD rólatok szól!

Utánajárunk, mi történt a csatornapénzekkel! Kijárjuk, hogy a kormány fizesse vissza a lakossági önrész nagy részét az érdieknek.

Számon kérjük és behajtjuk a kormányon Kósa Lajos 60 milliárdos, mindeddig üresnek bizonyult kampányígéretét az érdi utak kiépítésére vonatkozóan.

Minden közpénzzel kapcsolatos információt nyilvánosságra hozunk!

◦ Tételesen elszámoltatjuk a csatornatársulat vezetőit a befizetett lakossági önrészek felhasználásáról! Minden érdekeltnek pontos és tételes elszámolás jár. Az elszámolásnak nem csak az érdekelt befizetéseit kell tartalmazza, de személyére lebontva, forintosítva és tételekre bontva azt is, hogy ebből mire mennyit költöttek. A polgároknak joga van tudni, hogy mire költötték befizetéseiket a csatornaépítésen felül is.

◦ Közzétesszük a városvezetők és a képviselők vagyonnyilatkozatait. Teljes vagyonosodási transzparenciát adunk.

◦ Részletesen bemutatjuk a közpénzek felhasználásának módját, elszámolunk minden egyes adóforinttal.

◦ Áttekinthetővé, könnyen hozzáférhetővé tesszük a közbeszerzések és a közpénzből megvalósuló beruházások szerződéseit.

Bevonjuk az érdieket a döntésekbe!

◦ Nyilvánossá tesszük és közérthetően bemutatjuk az önkormányzati döntéshozatali folyamatokat, már az előkészítés fázisától kezdődően – szolgáltató önkormányzatot szervezünk.

◦ A város honlapja ne a hatalom „üzenőfüzete” legyen! Mindenki számára könnyen átlátható, informatív oldallá alakítjuk át, egyetlen kattintással elérhetővé tesszük a fontos ügyeket. Legyen kétirányú a kommunikáció: az érdiek egyfajta „hibabejelentő felületként” használhassák a honlapot, és azt is nyomon követhessék, mit tett a város vezetése a probléma megoldásáért.

◦ Valódi városi konzultációkat szervezünk az érdieket foglalkoztató kérdésekről. A beruházások tervezésénél az önkormányzat figyelembe veszi ezek eredményét.

◦ Legyen valódi közmeghallgatás! A városvezetők ne bújjanak ki az emberek kérdései alól! Készüljön az eseményről visszanézhető videófelvétel! A polgármester ne csak évente egyszer és a választási kampányban álljon szóba az emberekkel! Mi az éves rendes közmeghallgatáson túl a jelentősebb ügyekben is tartunk közmeghallgatást. Ilyen ügy például a településfejlesztési tervek vitája, a helyi adók és mértéküket megállapító rendelet vitája, a nagyobb beruházások kérdéskörei.

Legyen közügy az út- és a közlekedésfejlesztés!

◦ Az egész városra kiterjedő átfogó út- és járdaépítési programot hirdetünk.

◦ A csapadékvizek elvezetését szakszerűen megoldjuk, de a patakokat mi nem fedjük be.

◦ Elsőként megszüntetjük az utak porszennyezését a legutolsó mellékutcában is. Azon utak esetében, melyek a közeljövőben nem kerülhetnek szilárd burkolattal való ellátásra, biztosítjuk az útfelület hibáinak folyamatos és ütemezett karbantartását, valamint pormentesítő szórófolyadékkal ideiglenes, de tartós pormentesítését.

◦ Lakó-pihenő övezeteket alakítunk ki, s ezeken keresztül hozzuk létre Érd kerékpárút-hálózatát is.

◦ Olyan utakat építünk, amelyek nem teszik tönkre autóinkat. Sebességcsökkentő szintemeléseket, útburkolati küszöböket, útszűkítéseket, forgalomcsillapító elemeket és más korszerű megoldásokat alkalmazunk.

◦ Komplex közterület-fejlesztést valósítunk meg integrált megközelítések alkalmazásával, hosszú távú stratégiai tervezés mentén, ahol minden pályázat a távlati célokat szolgálja.

◦ Kötelezően meg kell oldani a gyalogosok, a kerékpárosok, a gyerekek, az idősek, a babakocsisok, a fogyatékkal élők biztonságos és kényelmes közlekedését is!

◦ Minden főútvonal mellé biztonságos, akadálymentes járdát építünk. Legyen egybefüggő járdahálózatunk!

◦ Felszámoljuk a balesetveszélyes csomópontokat.

◦ Színvonalas közösségi közlekedést teremtünk, egyeztetve a környező településekkel és Budapesttel.

◦ Új, használható parkolási rendszert hozunk létre! Több parkolóra van szükség a vasútállomások, a buszmegállók, a forgalmas utak környékén. Így megszüntethető a vadparkolás, és a jövőben nem a zöldfelületeket teszik tönkre a kocsik.

◦ A településkép feletti szakmai kontroll biztosítása közérdek. A polgármester mellett működő új tervtanácsot állítunk fel, működését transzparenssé tesszük a szakmagyakorlók és a civil lakosság bevonásával.

◦ Szakmai szinergiákat biztosító városi Főmérnökséget alakítunk ki, melyben az út- és közműépítő mérnökök mellett legalább közlekedésszervező, urbanista, építész, tájépítész, ökológus és szociológus is állandó jelleggel részt vesz.

Érd jövőjének kulcsa – a helyi gazdaság fejlesztése és megerősítése

◦ A város délkeleti határában, távol a lakott területektől olyan gazdasági övezetet alakítunk ki, ahova high-tech, a környezetvédelmi érdekeket is szem előtt tartó nagyvállalkozások telepedhetnek meg.

◦ Érd ezen keresztül válhat a déli agglomeráció gazdasági és kulturális központjává, hosszabb távon megalapozva a megyeszékhelyi rang elérésére irányuló törekvéseinket.

◦ Aktív beruházóbarát várospolitikát folytatunk, a nemzetközi gazdasági élet felé nyitva új partnerkapcsolatokra törekszünk.

◦ Ily módon a helyi iparűzési adóból származó bevételeink megduplázásán keresztül elérjük, hogy a város önállóan, saját maga is képes legyen komoly fejlesztések finanszírozására.

◦ A helyi iparosok régóta megfogalmazott igényét teljesítve lehetőséget biztosítunk a Mesterek Háza kialakítására.

Igazi városközpontot alakítunk ki!

◦ Véget vetünk a Budai út forgalmi káoszának, csökkentjük az állandó torlódásokat a belvárosban.

◦ Bővítjük a P+R parkolás lehetőségeit a centrumban.

◦ A régi Művelődési Ház helyett új kulturális központot építünk, funkcióit bővítjük – pl. konferenciaközponti és színházi feladatokkal.

◦ A Főteret „bezöldítjük”, fásítjuk, teraszokkal látjuk el, hogy megteljen élettel.

Megépítjük Parkváros, Érdliget, Tusculanum és Dombosváros alközpontjait!

◦ Valódi, pezsgő alközpontokat hozunk létre, parkokkal, kiülős kávézókkal, játszóterekkel, zöldfelületekkel, színvonalas közszolgáltatásokkal.

Átfogó fásítási és parképítési programot indítunk!

◦ A főutak és a nagyobb gyűjtőutak mentén egységes, esztétikus fasorokat ültetünk. Ezzel nemcsak tisztább lesz a levegőnk, de vonzó, zöld karaktert adunk Érdnek is.

◦ Minden Érdre született gyermek után és minden új, Érdre bejelentett gépjármű után az Önkormányzat ültet egy fát!

◦ Parkvárosban nincsenek parkok, Érdligeten ligetek. Mindkét városrészt közelebb visszük, méltóvá tesszük elnevezéséhez. Parkokat, sport- és pihenőövezeteket hozunk létre.

Óvárost a déli agglomeráció Szentendréjévé fejlesztjük!

◦ A Szapáry-kastély pincerendszerét rekonstruáljuk, a kastély – közösségi funkciókkal – újjáépítésére uniós forrást szerzünk.

◦ A Duna-partot megtöltjük élettel: kikötővel, vízisport- és horgászbázissal, futópályával, parkokkal, sétányokkal és szórakoztató-vendéglátó létesítményekkel népesítjük be.

◦ Óvárost műemléki felújításokkal, a pincesor további bővítésével és fejlesztésével, díszburkolatos utakkal szépítjük.

◦ A dunai aranykincs helye Érden van! – itt legyenek kiállítva a talált értékek!

◦ Nyári szabadtéri színpadot állítunk a Duna mellé.

Legyen Érd az első igazi magyar bringásváros!

◦ Új kerékpárutakat építünk, a gáton folytatjuk a meglévő utat mindkét irányba (Budafokkal és Battával együttműködve).

◦ A mellékutcák lakó-pihenő övezetté alakításán át a város alközpontjait összekötjük egymással és a központtal, valamint Ófaluval a biciklisek számára.

◦ A XI. és a XXII. kerülettel együttműködve elérjük, hogy az alsó budai kerületekben dolgozó érdiek akár biciklivel is tudjanak munkába járni.

Felülvizsgáljuk a helyi adókat!

◦ Igazságossá tesszük az eltúlzott mértékű építményadót. Figyelembe vesszük az ingatlan fekvését, rendeltetését és infrastrukturális ellátottságát.

◦ A 65 év felettieknek adómentességet biztosítunk.

◦ Az érdi székhelyű kis- és közepes vállalkozások értéknövelő és munkahelyteremtő beruházásait adókedvezményekkel támogatjuk.

◦ Olyan adópolitikát alakítunk ki, amely elősegíti a most induló (start up) és a kisvállalkozások fejlődését és boldogulását.

Előnyben részesítjük a helyi vállalkozásokat!

◦ Részesüljenek a tisztességes helyi vállalkozások is a beruházásokból! Semmi közük Érdhez azoknak az oligarcháknak, akiknek az önkormányzat jelenleg a nagy beruházásokat odaadja! Ne a mi pénzünkön zsírosodjanak a Mészárosok!

◦ Legyen szempont a pályázatok elbírálásánál, hogy melyik ajánlattevő dolgozik érdi vállalkozásokkal!

◦ Programot indítunk a fiatal vállalkozók elindulásának támogatására.

Törődjünk többet gyermekeinkkel! Javítani kell a leromlott színvonalú oktatást!

◦ Sokkal több bölcsődei és óvodai férőhelyre van szükség! Lényegesen többet kell áldoznunk a gyerekekkel foglalkozó intézmények felszerelésének megújítására, karbantartására.

◦ Olyan tanodai rendszerre van szükség, amelyik nem magolásra kényszeríti a gyerekeket, hanem fejleszti a képességeiket, és javítja továbbtanulási esélyeiket.

◦ A Vörösmarty Gimnáziumot és a Kós Károly Szakképzőt visszavesszük az államtól.

Törődjünk jobban az egészségünkkel! Javítsuk az egészségügyi ellátást!

◦ Új háziorvosi praxisokat hozunk létre.

◦ Több gyermek-háziorvost biztosítunk.

◦ Megelőző programokat, szűréseket szervezünk. Elősegítjük a felvilágosítást. Fejlesztjük éjszakai és a hétvégi ügyeletet.

Önkormányzati bérlakásprogramot!

◦ Segíteni kívánjuk azokat az érdi fiatalokat, és azokat a családokat, akik nem kapnak hitelt és nem tudnak élni az otthonteremtési támogatással, és az egyre emelkedő bérleti díjak mellett nehezen boldogulnak.

◦ A program megvalósításához felhasználjuk az önkormányzat tulajdonában lévő földterületeket, az építkezéshez előteremtjük a szükséges forrásokat, mert nekünk fontos az, hogy a kiszolgáltatottabb helyzetben lévő családok feje fölé is biztosítsunk fedelet.

Zöldülő Érd!

◦ Megállítjuk a patakok, élő vízfolyások kibetonozását, lefedését, szennyvízcsatornává züllesztését. A nemzetközi jó gyakorlatok és tapasztalatok alapján rehabilitáljuk az érdi patakokat.

◦ Érvényt szerzünk a vízbázisaink védelmére vonatkozó előírásoknak!

◦ Sövények és ligetek telepítésével, valamint az érdi tanintézmények bevonásával madár- és méhbarát várost alakítunk ki. A kémiai szúnyogirtást biológiai védekezéssel váltjuk fel.

◦ Az önkormányzat és az önkormányzati cégek működését PET-mentessé tesszük, az érdi vállalkozásokat és szolgáltatókat felhívjuk a szelektív szemétgyűjtésre.

◦ Ivókút-hálózatot alakítunk ki, hogy az ivóvíz elérhető legyen minden utcán közlekedő számára.

◦ Folyamatosan mérjük és megosztjuk az érdiekkel a légszennyezettségi adatokat.

Megvédjük az Elvira majort!

◦ Az Elvira major Közép-Európa legnagyobb csonthéjas génbankja, ahol 70 éve folyik munka, és 2200 tételt őriznek és tanulmányoznak itt. Ez a kutatóintézet magyar nemzeti kincs, sőt, európai szinten is példátlan érték. Az átminősítési eljárást meg kell fordítani a környékén: nem ipari területté kell minősíteni a szántóföldeket és gyümölcsösöket, hanem a már beépítésre szánt területeket is vissza kell minősíteni mezőgazdasági területté.

◦ Legyen érdikum és hungarikum az Elvira majorban folyó génmegőrző, kutató, nemesítő és szaporító tevékenység, s külön nevesítetten a majorban nemesített fajták, így az érdi bőtermő is!

◦ Építési tilalom elrendelését a teljes pufferzónában! Az Elvira majorban folyó munka egy 1000 méteres védőzónát is igényel. Ezt biztosítandó el kell érni, hogy az érintett 4 település (Érd, Tárnok, Martonvásár és Ráckeresztúr) szabályozásában megjelenjen ez az igény.

Települési hulladékpolitikát!

◦ A szelektív hulladékgyűjtést teljessé tesszük. Egy ekkora településen nem elegendő egyetlen hulladékudvar. Ösztönözzük és támogatjuk a lakosságot és a vállalkozásokat abban, hogy a hulladék minél nagyobb részét újrafeldolgozásra le tudják adni.

◦ Kiszámíthatóvá tesszük és sűrítjük a zöldjáratot, városi komposztprogramot indítunk.

◦ Kampányszerű szemétszedési akciók helyett folyamatos fellépéssel akadályozzuk meg az illegális szemétlerakások elszaporodását.

◦ Az illegális, szennyező fűtési módokat, a kerti égetéseket erős hatósági fellépéssel visszaszorítjuk!

Kiemelt feladatként kezeljük a gyerekek és idősek szociális ellátórendszerének erősítését, megújítását!

◦ Havária-alapot hozunk létre, mellyel a hirtelen bajba jutott lakosokat segíteni tudjuk. Felülvizsgáljuk a városi tulajdonban levő épületeket, hogy melyik lehet alkalmas hosszabb-rövidebb időre a bajba jutott emberek befogadására.

◦ Mentorálást! Személyes kríziskezelési tanácsadást nyújtunk. Megerősítjük az együttműködést a szociális munkát végző intézmények, szervezetek, egyházak széles körével, növeljük a szociális munkások létszámát és anyagi juttatásait.

◦ Új tanodákat létesítünk, ezzel előzzük meg az iskolai lemorzsolódást, a hátrányos helyzetű gyerekek le- vagy kimaradását.

◦ Célunk az is, hogy a gyerekek megtanuljanak érvelni, érdeket képviselni, együttműködni, a környezetet védeni, és megtanulják azt is, mi a társadalmi felelősségvállalás.

Legyenek közös ünnepeink! Legyen a város közösség!

◦ Visszahozzuk a Kilométeres Utcabálokat!

◦ Újra megrendezzük a városi majálisokat!

◦ Növeljük a nyugdíjas klubok, valamint a civil szervezetek, különösen a kulturális és művészeti csoportok támogatási keretét.

◦ Városi megemlékezéseink, nemzeti ünnepeink nem a város aktuális vezetésének személyes küzdőterei, nem egymás nemzethez való tartozása megkérdőjelezésének vagy ostorozásának alkalmai. Az összetartozás alapköve a közös múlt és a közös jövő. Legyen ismét közös az emlékezés!

Tartsuk Érden a fiatalokat!

◦ Bekötjük Érdet a pesti éjszakai buszhálózatba.

◦ Erős lokálpatrióta közösséget építünk! Ehhez az kell, hogy az érdi családok, az érdi fiatalok Érden és közvetlen környékén megtalálják a számításukat. Jó minőségű óvodai, iskolai, szórakozási, sport- és művelődési lehetőségek kellenek!

◦ Legyenek színvonalas szórakozóhelyek a városközpontban és a Duna-parton! Adjunk közösségi házat a fiataloknak és a kisgyermekeseknek!

◦ Stadion helyett erdei futópályák, focipályák, street ball, igazi tömegsport és rekreációs lehetőségek megteremtésén fogunk fáradozni!

Legyen a helyi média az érdiek közmédiája!

◦ Érdről és az itt élőkről szóljon!

◦ Tűnjön el belőle a hatalmi propaganda, és a mindenkori ellenzék is szerepelhessen benne korrekt módon!

◦ Minden véleménynek adjon teret! Így az érdiek az összes információ birtokában, szabadon alkothassanak véleményt.

Felelős állattartási programot indítunk

◦ Ivartalanítási program, kutyafuttatók létesítése, szigorú fellépés az állatkínzókkal szemben.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6215050236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása