EGYELŐRE NEM NYÚL A RENDŐRSÉG T. MÉSZÁROS ÉRDI POLGIHOZ! Nem lépnek a választások előtt?
2019. szeptember 14. írta: Smitt Róbert Író

EGYELŐRE NEM NYÚL A RENDŐRSÉG T. MÉSZÁROS ÉRDI POLGIHOZ! Nem lépnek a választások előtt?

tmeszi.jpg

A rendőrség szerint nem baj, hogy T. Mészáros András anno olyan levelet küldött ki az érdi első választóknak, amelyben a Fidesz támogatására szólította fel őket. Legalábbis ezt a következtetés tudjuk levonni abból, hogy szépen csendben megszüntették a nyomozást a polgármester ellen. Sajnos ez ügyben eléggé kilóg a politikai lóláb.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerint nem követett el bűncselekményt Érd fideszes polgármestere, amikor májusban, az EP-választás előtti napokban 2709 érdi első szavazónak küldött ki olyan levelet, amelyben a Fidesz-KDNP támogatására szólította fel őket.

T Mészáros András nyilvánosan nem adott magyarázatot arra, hogy hogyan jutott hozzá a város összes első választójának listájához és személyes adataikhoz. T. Mészáros rendkívül kínos ügyéről mi is írtunk.

 A halmozott jogsértések miatt végül a Kúria – némileg csökkentve az NVB által korábban kiszabott összeget – 233 ezer forintra bírságolta T. Mészárost.

Az ügyben az érdi ellenzéki szövetség polgármesterjelöltjének, Csőzik Lászlónak a csapata tett korábban rendőrségi feljelentést tett.

A rendőrség a VIII. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt, Pikó András ügyében mutatott tempót messze alulmúlta: csak egy hónap után rendelt el nyomozást, és sem tanúmeghallgatást, sem házkutatást nem tartott.

Mint ismeretes a Magyar Nemzet  egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva írta meg, hogy Pikó András polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 26-án a feljelentők kérdésére válaszolva azt írta, hogy nem határozható még meg a nyomozás lezárásának időpontja, ha tanúmeghallgatásra lesz szükség, küldenek idézést. A levél után négy nappal lezárták a nyomozást.

Csőzikék számára elfogadhatatlan a rendőrségi nyomozás eredménytelensége, ezért az ügyészséghez fordultak panasszal.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2815085650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása