BOTRÁNY: TÉVÉZÉS KÖZBEN IS MEGFIGYELNI MINKET A FACEBOOK! “Érdekes” eszközök jönnek
2019. szeptember 17. írta: Smitt Róbert Író

BOTRÁNY: TÉVÉZÉS KÖZBEN IS MEGFIGYELNI MINKET A FACEBOOK! “Érdekes” eszközök jönnek

fecetv.jpg

Idehaza talán kevésbé ismert, hogy a Facebook saját hardvereket is árul: a tavaly év végén bemutatott Portal videotelefonálásra való, és fut rajta az Amazon Alexa digitális asszisztens. Ennek készül egy frissített, tévére köthető verziója, amely a hírek szerint már a mozifilmek és sorozatok lejátszására is fel lesz készítve.A Variety úgy tudja, hogy a Facebook képviselői már a nyáron megkeresték többek közt a Netflixet és a Disneyt, hogy egy Android-alapú tévés készülékhez hozzáadhassák az alkalmazásaikat.

Az már az első Portal tesztjeiből kiderült, hogy az amerikai újságírók is fenntartásokkal kezelik ezt az egészet, hiszen a Facebook elég komoly adatvédelmi botrányokon van túl. Ahogy az első Portal eszközökön is volt kamera és mikrofon a videotelefonálás miatt, úgy az idei modellekből sem hagyják ki ezeket.

MAGYARÁN A FACEBOOK MEGFIGYELHETI AZ EMBEREKET ONLINE TÉVÉZÉS KÖZBEN

Persze, jó buli lehet, hogy az ismerőseinkkel tévézés közben videón csetelhetünk, mintha egy szobában lennénk, csak a Facebook esetében elég nehéz ezt úgy elképzelni, hogy senki más nem hallgatózik közben. Aztán meg csodálkozunk, hogy milyen remekül célzott és személyre szabott reklámokat kapjunk, véletlenül pont azokkal a termékekkel, amelyekről a tévé mellett beszélgettünk.

A Variety szerint az új tévés Portal az ünnepek előtt a boltokba kerül, és a korábbi modelleknek is megjelenhet az aktualizált verziója.

(index)

Fotó: Smith Collection / Getty Images Hungary

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6015113492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása