ÉRDEN LEFEKSZENEK A PAPOK A FIDESZNEK? Lelkészek: igazi hit vagy fideszes elvtársiasság? 
2019. szeptember 20. írta: BoldogÉ

ÉRDEN LEFEKSZENEK A PAPOK A FIDESZNEK? Lelkészek: igazi hit vagy fideszes elvtársiasság? 

fidesz-jezus-feltartottujjal.jpg

Kövér László megdicsőült és kinyilatkoztatott! A Fidesz pápája nem kevesebb mondott, minthogy a lelkészek és plébánosok feladata elintézni, hogy a hívek jó irányba szavazzanak, vagyis nyilván szerinte a kormánypártokra. Azért ez történelmi és egyháztörténeti mélypont, ne legyen kétségünk felőle.

Augusztus végén tartották a Reformátusok Szárszói Konferenciáját, de 444.hu csak most vette észre, hogy az előadások felkerültek a YouTube-ra.

“A program első és leghangsúlyosabb kerekasztal-beszélgetésén Kövér László házelnök, Trócsányi László fideszes EP-képviselő és biztosjelölt mellett Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a református zsinat lelkészi elnöke járták körül a tanácskozás fő témáját, a keresztyéndemokráciát.

A püspök arra a kérdésre, hogy van-e dolga egymással az egyháznak és a politikának, egyértelmű igennel válaszolt, a kettő szétválasztását mesterséges dolognak nevezte, amelyért - sajátos humorral - az SZDSZ-t és a Momentumot tette felelőssé.

“A másfél órás beszélgetés legizgalmasabb részei talán azok voltak, amikor Kövér László elmerengett, szavazhat-e keresztény ember olyan pártra, amelyet ő nem tart kereszténynek. A házelnök szerint a hitből nem fakad kötelező pártelkötelezettség, de „keresztény ember nem szavazhat olyan pártokra, amelyek nyíltan vagy a gyakorlatukban tagadják a keresztény hitelveket meg az abból fakadó gyakorlati következményeket”. 

Kövér kijelentette: a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.

A beszélgetés másik pontján tovább szőtte ezt a gondolatot: ha egy gyakorló keresztény olyan pártra szavaz, amely nyíltan vagy nem olyan nyíltan, esetleg csak a tetteiben tagadja meg a kereszténység programját, az „minimum skizofrénia”. 

Hogy ez ne fordulhasson elő, az „a közösség felelőssége, adott esetben az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is.”-írja a 444.hu.

Na, kérem, hát így állunk A Fidesz pápája megmondta, mit kell tenni. Úgyhogy kedves papok, lelkészek, egyházi emberek, szedjétek össze magatokat, mert különben baj lesz! Még az is előfordulhat, hogy minden városban minden vasárnapi misére beülnek a fideszesek kémek, és ellenőrzik, hogy a plébános úr kampányolt-e a Fidesznek. És jaj annak, aki nem teszi meg! Isten - persze ő is fideszes, mi más lenne - lecsap majd haragos villámaival, és így tovább. Előveszik az inkvizíció régi kínzó eszközeit, csak most először papokat “égetnek vagy darabolnak fel”?

Ez a keresztény szabadság, elvtársak!

kép: paramoral.eu alapján

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5515137004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása