AZ ÉRDIEK HOLNAP CSAK SOPÁNKODHATNAK! Vasárnap miért nem ingyenes teljesen a tömegközlekedés?
2019. szeptember 21. írta: BoldogÉ

AZ ÉRDIEK HOLNAP CSAK SOPÁNKODHATNAK! Vasárnap miért nem ingyenes teljesen a tömegközlekedés?

vonat_busz-nem.jpg

Szerencsére a MÁV nem hagyja ebből a szempontból cserben az érdieket holnap, az autómentes napon. Díjmentesen lehet a vasúton utazni egész nap, aki rendelkezik forgalmival. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. szeptember 22-én 0:00 – 24:00 óra között az Európai Autómentes Napon díjmentes utazási lehetőséget biztosít a MÁV-START Zrt. teljes szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán bármely viszonylatban, belföldi forgalomban a forgalmi engedéllyel rendelkező utasai részére.

A kedvezményt igénybe veheti a Forgalmi engedélyt bemutató gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Nem természetes személy részére kiállított forgalmi engedéllyel az utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A kedvezmény kizárólag belföldi forgalomban, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Ha az utas feláras vonaton és/vagy 1. kocsiosztályon utazik, az utasnak az adott feláras vonatra érvényes felárat és/vagy a teljesárú kocsiosztály-különbözet díját meg kell fizetnie.

Ha az utas forgalmi engedélyt nem tud felmutatni vagy a forgalmi engedély nem a saját nevére szól, részére a teljes útvonalra az utast megillető kedvezményes árú menetjegyet a Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezet 3/b pontja szerinti pótdíj felszámításával kell kiszolgáltatni.

Sajnos a buszközlekedésnél helyben semmilyen, kedvezményről szóló információt nem találtunk, ezért írtuk azt, hogy csak sopánkodunk. Van város (Győr), ahol mindenkinek, de van ahol legalább az autósoknak (Tatabánya) ingyenes. Ennyit nem tudtunk volna megtenni a környezetvédelme ügyében?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7915157554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása