T. MÉSZÁROS-BUKTA A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGNÁL! Macsotay törvényellenesen segítette
2019. október 10. írta: BoldogÉ

T. MÉSZÁROS-BUKTA A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGNÁL! Macsotay törvényellenesen segítette

macsotayplakatol-20190920.jpg

Amint arról videónkban beszámoltunk, Macsotay úr az érdi polgárőrök főnöke segített kirakni T. Mészáros Andrásnak az azóta már letiltott kampányplakátjait Érden. 

Az ellenzék annak rendje és módja szerint kifogást nyújtott be a választási bizottsághoz, hogy azért az már mégsem járja, hogy a polgárőrök ilyenekkel foglalkozzanak, még akkor sem, ha T. Mészárosék vastagon, 20 millióval kitömik őket.

Macsotay Tibor az érdi polgárőrség vezetője, a képek és videók tanúsága szerint, az egyesület autójával segített feltenni a fideszes plakátokat szeptember 20-án az esti órákban.

Macsotay arra hivatkozott, hogy úgymond kiesett, és azt segítette vissza. Ezt a nevetséges védekezést a benyújtott vizuális bizonyítékok egyértelműen cáfolták.

Itt fontos megemlíteni, hogy az összefonódást elősegíti az a tény, hogy T.Mészárosék ebben az évben is 20 millióval kistafírozták az érdi polgárőrök szervezetét.

Arra is hivatkozott még az érdi polgárőrség vezetője, hogy ő mint magánember végezte a fenti tevékenységét.

Ezt Bács alpolgármester megpróbálta eladni a Helyi Választási Bizottságnál, aki arra próbált hivatkozni, hogy a jelenlegi törvények szerint a Honvédség, Rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok tagjai nem folytathatnak politikai tevékenységet.

A polgárőrség tagjaira nem vonatkozik szerinte.

Nyilván Macsotay nem tájékoztatta róla, hogy a Szövetségüktől kaptak hivatalos instrukciót, miszerint semmilyen politikai tevékenységet ne folytassanak a polgárőrökre vonatkozó törvény szerint, vagy ha szeretnének, akkor függesszék fel tagságukat (csak akkor mit keresett ott a polgárőr autó?)

A lényeg, hogy a Helyi Választási Bizottság még hitt a fideszes csapatnak és számukra kedvező döntést hozott, Macsotayékat nem marasztalta el.

Természetesen a beadvány készítői nem hagyták annyiban és a Területi Választási Bizottsághoz fellebbeztek, ahol már nekik adtak igazat. És láss csodát, itt már T.Mészárosék nem fellebbeztek, vagyis belátták ők is, hogy az érdi polgárőrök vezetője jogtalanul dolgozott a Fidesznek.

Idézzük a TVB ítéletének releváns részét:

„Pest Megyei Területi Választási Bizottság …megállapítja, hogy a Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület jelölő szervezetek és T. Mészáros András polgármesterjelölt megsértették a Ve. 2. § a) és c) pontjában foglalt választás tisztasága és esélyegyenlőség alapelveket azzal, hogy plakátjaik kihelyezéséhez igénybe vették az Érdi Polgárőrség segítségét.”

Az ellenérdekeltek nem támadták meg a Területi Választási Bizottság elmarasztaló határozatát, így az 2019. október 5-én 16.00 órakor jogerős lett! 

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6515216316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása