NEHOGY VEGYEN ILYET TEJET ÉRDEN AZ ALDIBAN VAGY A LIDLBEN: Hasmenést okoz
2019. október 11. írta: Smitt Róbert Író

NEHOGY VEGYEN ILYET TEJET ÉRDEN AZ ALDIBAN VAGY A LIDLBEN: Hasmenést okoz

tej.jpg

Szennyezettség miatt visszahívta egyliteres kiszerelésű zsírszegény friss tej termékét pénteken a legnagyobb német tejfeldolgozó társaság, a DMK.

A vállalat közleménye szerint a Fude + Serrahn nevű tejfeldolgozóval együttműködésben készített termék rutinellenőrzése alkalmával

egyes bevizsgált mintákban Aeromonas hydrophila baktériumot mutattak ki, amely egészségi ártalmakat, például hasmenést okozhat.

Az 1,5 százalékos zsírtartalmú tejet számos kereskedelmi lánc forgalmazta, köztük az Aldi, amely Milfina márkanévvel, és a Lidl, amely Milbona márkanévvel árusította.

A visszahívás több gyártási sorozatot érint, a Milfina tejeknél a 2019.10.10. és a 2019.10.14. minőségmegőrzési idejű, a Milbona tejeknél a 2019.10.13., a 2019.10.14., a 2019.10.16. és a 2019.10.18. minőségmegőrzési idejű tételt.

A közlemény szerint a német forgalmazók már levették az érintett tételeket az üzletek polcairól, a visszavitt termékek árát pedig nyugta nélkül is megtérítik a vásárlóknak.

(mti)

 

A fotó illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8815217338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása