ÉRDEMES VOLT AZ ÉRDI FOGORVOSOKNAK IS SZTRÁJKOLNI! Emelik a finanszírozásukat
2019. október 28. írta: BoldogÉ

ÉRDEMES VOLT AZ ÉRDI FOGORVOSOKNAK IS SZTRÁJKOLNI! Emelik a finanszírozásukat

fogrendelo.jpg

Idén egyszeri kiegészítő juttatást, a jövő évtől pedig havi fix összegű díjemelést kapnak az alap- és szakellátást nyújtó fogorvosok - jelentette be Kásler Emberminisztere a mai napon.

Az idén 4,44 milliárd forintos plusz forrást biztosítanak egyszeri kiegészítésként, míg 2020-tól a jelenlegi havi 130 ezer forint helyett havonta 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak a közfinanszírozott fogászatok.

Az elmúlt időszakban az alapellátásban dolgozó háziorvosi praxisok támogatása jelentősen nőtt, azonban ettől elmaradt a közfinanszírozott fogorvosok támogatása. Ezért döntött úgy a minisztérium, hogy ebben az évben a heti 30 órát dolgozó alapellátó fogorvosok és fogorvosi szakellátók 1,5 millió forint támogatást kapnak. Az ennél kevesebb heti rendelési időt vállalók időarányosan kevesebb pénzhez jutnak.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy a jövő év január 1-jétől esedékes havi fix rezsitámogatás összege 9,5 milliárd forint. Ez a jelenlegi támogatáshoz képest 250 ezer forintos havi többletet jelent.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6215268620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása