MIÉRT VÁGNAK LE 3X ANNYI ÉRDI LÁBAT? Eddig a pénzhiány volt az oka, jövőre némileg javulhat a helyzet
2019. október 28. írta: BoldogÉ

MIÉRT VÁGNAK LE 3X ANNYI ÉRDI LÁBAT? Eddig a pénzhiány volt az oka, jövőre némileg javulhat a helyzet

mutet-amputalas-napi-hu.jpg

Bizakodásra ad okot, hogy a kormány hiánypótló intézkedésként emelte az érbetegek ellátására fordítható összeget, évente több mint 2,5 milliárd forinttal. 

Azonban még számos ponton kell beavatkozni a rendszerbe ahhoz, hogy az érbetegek ellátása javuljon - írja közleményében a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) a kérdéssel kapcsolatosan.

Magyarországon az amputációk száma háromszorosa a nemzetközi átlagnak, ami többek között az érsebészeti ellátások alulfinanszírozásának köszönhető. Ez a mindennapi életben azt jelenti, hogy az érbetegek szakma szabályai szerinti, modern eljárásokkal való ellátása veszteséget termel a kórháznak. Ebből kifolyólag tízből kilenc kórházigazgató nem fejlesztette az érsebészeti osztályát, ami közvetlen összefüggésben áll a háromszoros amputációs aránnyal - írja a ReSzaSz.

Az érsebészeti ellátás fix díjainak 83 százalékos emeléséről döntött keddi ülésén a kormány, ami 2,5 milliárd forintos növekedést jelent jövőre - közölte az MTI-vel az emberi erőforrások minisztere még pénteken, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejcén, ahol a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Magyar Rezidens Szövetség rendezvényén tartott előadást.

Ezzel párhuzamosan szakemberek bevonásával felmérték a magyarországi érsebészet helyzetét, és különösen a megelőzésre helyeztek hangsúlyt - közölte Kásler Miklós. Hozzátette: ennek fejleményeként a kormány döntött arról, hogy javít az érsebészet, valamint az érbetegségek ellátásának finanszírozásán.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6115268666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása