NEM HIÁNYZIK MÁS AZ ÉRDIEKNEK: Űrhajóst küld kormányunk az űrbe 2024-ben
2019. november 27. írta: BoldogÉ

NEM HIÁNYZIK MÁS AZ ÉRDIEKNEK: Űrhajóst küld kormányunk az űrbe 2024-ben

urhajo-rajzfilm-pxhere-com.jpg

Reméljük néhány elvarázsolt politikust állítanak Föld körüli pályára. 

Viccet félretéve, Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában.

Úgy tűnik, ha már a különböző keleti, déli és egyéb nagy dérrel-dúrral beharangozott nyitás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, gondoltak a kormány tagjai egy merészet és az adófizetők pénzét egy komoly űripari projektbe ölik. Úgy fogalmazott Szijjártó, hogy az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben. Magyarország számárára ez egy újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben.

Úgy egyébként itthon minden rendben van, most tényleg ez a legsarkalatosabb kérdés?

Az már kissé reálisabb ténykedés, hogy a héten Új-Zélandról felbocsátják a magyar űripar történetének második és harmadik műholdját, amelyek most először a mesterséges elektromágneses szmogot mérik a magas légkörben.

A további célok között szerepel, hogy 2024-ben Magyarország önálló műholdat állítson fölkörüli pályára. Emellett Oroszországgal együttműködésben magyar tudományos és mérési eszközöket fog feljuttatni a Nemzetközi Űrállomásra 2024-re. Továbbá előkészítő szakaszban van egy űridőjárási misszió is, amelynek keretében mikroműhold-flottát építünk. A magyar vállalatok és magyar egyetemek nagyon sok és nagyon komoly kapacitást, szaktudást és technológiát halmoztak fel ezeken a területen.

Magyarország jövőre ünnepli az első, 1980-ban végrehajtott magyar űrrepülés évfordulóját, amelynek alkalmából Budapest űrkutatási konferenciának ad otthont.

(via MTI)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3115327730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása