ÉRD GODOT HELYETT (VÉGRE) UTAKRA VÁR! Gányolás és hazudozás helyett UTAKAT kérnek
2019. december 31. írta: Smitt Róbert Író

ÉRD GODOT HELYETT (VÉGRE) UTAKRA VÁR! Gányolás és hazudozás helyett UTAKAT kérnek

csabautca-erd-elzaras-02.jpg

Érd már régóta az aszfalt nélküli utak, az otromba kátyúk és dilettáns aszfaltozási munkák európai hírű városa, sokat kell majd dolgoznia az új városvezetésnek, hogy ez máshogy legyen. Ebben az évben is rengeteg “csodás” beruházással örvendeztett meg minket T. Mészáros András és csapata, amiből most szemezgetünk.

Ott volt példának okáért a Csaba utca, ahol a Tárnoki úttól a Diósdi útig aszfaltoztak. A probléma abból adódott, hogy úgy is hagyták jó ideig. Nem tudni mi járhatott a kivitelezők fejében, akik az aszfaltozást megcsinálták, és egész egyszerűen lezárva hagyták az utcákat. Mindenki ment a dolgára, ennyi.

Azt is gondolhattuk, hogy már akkor a tüntetésre készültek T.Mészáros Andrásék?

Szegény ott lakók meg húzigálhatták a vízelvezető betonelemeket, hogy ki tudjanak onnan jönni járműveikkel.

A következő “csoda” a Berettyó utcában történt.

aszfaltozas-berettyoutca-erd-cimlap.jpg

Nem tudjuk mással magyarázni, hogy némi úthengerelés után egész egyszerűen jött is a vékony kopó réteg. Semmi szegély, semmi fakszni. A komolyabb munka kész időpocsékolás lett volna, nekik pedig most azt kellett elhitetni az érdiekkel, hogy rengeteg utat építenek. Hogy mi lesz egy rövid idő múlva az utak minőségével? Kit érdekel?

Az út ívét is elég kreatívan rajzolták, csak azon csodálkoztunk, hogy nem vittek bele semmi nemzeti fineszt, valami emlékezetes mintát. 

baleset-erd0308-01.jpg

De ne feledkezzünk el a Szent István híd “kreatív” lehajtója, ahol elfelejtettek gondoskodni, hogy a forgalmat valahogyan kezelhetővé tegyék, ezért mindennaposak voltak a kisebb nagyobb balesetek.

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy amikor egy ilyen beruházást megterveznek - egy közlekedési műtárgyról lévén szó - megvizsgálják a környezetének használati szokásait is és megteszik a szükséges intézkedéseket. Nem utólag és főleg nem hónapokkal utána, de úgy látszik, nálunk nem ez volt a divat.

Meg kell halnia valakinek, hogy változtassanak ezen?, kérdeztük felháborodva.

Ráadásul ezek a botcsinálta kivitelezések nem egyedi esetek, hosszú évek óta rengeteg hasonlót láthatnak az érdi polgárok, ha kimerészkednek az utcára. Ez a probléma is Csőzikéke vár.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7915377792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása