JOBB, HA FELKÉSZÜLÜNK RÁ ÉRDEN IS: Fontos biztonsági változások jönnek a mobilozásban
2020. január 29. írta: Smitt Róbert Író

JOBB, HA FELKÉSZÜLÜNK RÁ ÉRDEN IS: Fontos biztonsági változások jönnek a mobilozásban

mobilhalozat.jpg

Az Európai Bizottság intézkedéseket hagyott jóvá az 5G hálózatok biztonsága érdekében.

Az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok biztonsága érdekében az Európai Bizottság intézkedéscsomagot hagyott jóvá, ebben kitérnek a magas kockázatúnak tekintett beszállítókra vonatkozó korlátozások feltételeire is - közölte a digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos az MTI beszámolója szerint.

Az intézkedéscsomag az EU koordinált értékelésében azonosított valamennyi kockázattal foglalkozik, beleértve a nem technikai tényezőket is, például a nem uniós államok által vagy államilag támogatott szereplők által az 5G ellátási láncon keresztül történő beavatkozás kockázatát - mondta Margrethe Vestager. Az eszköztár stratégiai és technikai intézkedéseket, valamint az ezek hatékonyságának megerősítését célzó kapcsolódó intézkedéseket tartalmaz.

Rendelkezik a biztonsági követelmények megerősítéséről, a beszállítók kockázati profiljának értékeléséről, az értékesítők diverzifikációját biztosító stratégiák bevezetéséről, valamint a magas kockázatúnak tekintett beszállítókra vonatkozó korlátozások alkalmazásáról. Megengedi az ilyen beszállítók kizárását is, ha az a kritikusnak és érzékenynek tekintett kulcsfontosságú eszközök - például a gerinchálózati funkciók - szempontjából szükségesnek bizonyul.

Noha a hálózat biztonságos bevezetéséért nagyrészt a piaci szereplők, a nemzeti szintű biztonságosságért pedig a tagállamok felelősek, az 5G hálózatbiztonság az egész egységes piac és az EU technológiai szuverenitása szempontjából is stratégiai jelentőségű kérdés.

Az uniós biztos azt közölte, hogy az Európai Bizottság a tagállamok kérésére adott esetben minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni az 5G-s infrastruktúra és ellátási lánc biztonságának garantálása érdekében.

(napi)

 

Az illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715436830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása