LAPÁTRA TESZIK AZ ÉRDI GALÉRIA MŰKÖDTETŐJÉT! T. Mészáros mintha nem örülnek neki
2020. január 30. írta: Smitt Róbert Író

LAPÁTRA TESZIK AZ ÉRDI GALÉRIA MŰKÖDTETŐJÉT! T. Mészáros mintha nem örülnek neki

teli_tarlat_galeria_190126.jpg

Fontos Érd kulturális életet szempontjából az Érdi Galéria működtetése és támogatása, de ugyanúgy fontosak az új kihívások, ezért a közgyűlése ma dönteni fog arról is, hogy felmondja a szerződést a mostani működtetővel és az Érdi Városfejlesztési Kft-re bízza a további munkát.

A Galéria működtetésére még 2013. júniusában kötöttek szerződést a Kemencés és Lakoma Korlátolt Felelősségű Társasággal. A társaság feladata volt többek között a különböző kortárs művészeti kiállítások szervezése, lebonyolítása, kiadványok kiadása, a helyi képzőművészeti élet segítése, amit most új alapokra kívánnak helyezni. Ennek érdekében január 31. napjától 90 nap felmondási idő mellett az önkormányzat felmondja a szerződést az Érdi Galéria működtetőjével, és a munkát az Érdi Városfejlesztés Kft.-nek adja át.

A város a március-áprilisi személyi kiadásokra a minimális összeget, 779 ezer forint/ hó, egyéb kiadásokra pedig 815 ezer forint/ hó fizet ki a jelenlegi működtető részére, a működtetésre összesen 3.629.370,- Ft-ot biztosít.

T Mészáros Andrásnak nem nagyon tetszik az átszervervezés, és az hogy az Érdi Városfejlesztési Kft.-hez kerül a működtetés joga, legalábbis a Facebook-posztjából ez derül ki, de hogy miért nem, azt az expolgármester nem indokolta meg.

 

Fotó: érdmost

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1515446440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása