NEM LESZ RADIKÁLIS LÉPÉS: Az szja kulcsa nem csökken 9 százalékra jövőre
2020. január 30. írta: Smitt Róbert Író

NEM LESZ RADIKÁLIS LÉPÉS: Az szja kulcsa nem csökken 9 százalékra jövőre

penz_1.jpg

Gulyás Gergely az mfro kérdésére kormányzati döntés hiányában is biztosra vette, hogy nem lesz egyszámjegyű az adó 2021-ben.

A mai Kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergely minisztert, hogy mi a tervük a személyi jövedelemadóval, mekkora mértékű csökkentésre kerülhet sor jövőre. Korábban ugyanis Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta, hogy 2021-ben újra folytatni lehet az adó mérséklését. Azt nem árulta el, mekkora csökkentés jöhet szóba, mindenesetre felvetődött, hogy akár jövő januártól hatályba léphetne a 10 százalék alatti kulcs.

Jelenleg 15 százalékos az szja kulcsa, és Orbán Viktor miniszterelnök régóta szorgalmazza az egyszámjegyű szja bevezetését.

Csakhogy közben a kormány újabb családvédelmi intézkedéseket tervez, amelyek nagyrészt pont a jövő évi költségvetést terhelik - közölte kérdésünkre Gulyás Gergely (erre a pénzügyminiszter is felhívta a figyelmet korábban). Ezért lehet, hogy az újabb csomagról több részletben dönt majd a kormány.

Így viszont szűkül a kormány mozgástere, főleg, hogy a 10 százalék alatti szja egymagában mintegy 600 milliárd forintot venne ki a költségvetésből (ennyivel kevesebb bevétel folyna be).

Gulyás Gergely lapunknak adott válaszából kiderült, hogy nem lesz egyszámjegyű az szja jövőre. Mint mondta, a költségvetést idén is tavasszal fogadja el a tervek szerint a parlament, de a főbb irányvonalak még nem véglegesítettek. Mindazonáltal erre vonatkozó döntés hiányában is kizártnak tartotta, hogy jövőre már egyszámjegyű legyen az szja.

(mfor)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3215446826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása