TÖKÖS MÉDIAGURU VESZI ÁT ÉRDET! Nem szól bele a városvezetésbe, Csőzikék se tegyék
2020. január 31. írta: Smitt Róbert Író

TÖKÖS MÉDIAGURU VESZI ÁT ÉRDET! Nem szól bele a városvezetésbe, Csőzikék se tegyék

kovesdi.jpg

A tegnapi nap a városi közgyűlés megszavazta az előterjesztést, így Kövesdi Péter személyében új vezetője van az  Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft-nek. 

Kövesdi Péter fizetését bruttó 850 ezer forintban állapították meg.

Az 55 éves újságíró-szerkesztő az Érd Médiacentrum ügyvezető igazgatójaként tévét, rádiót, internetes portált és nyomtatott lapot is felügyel majd.

Az 55 éves médiaszakember nyílt pályázaton nyerte el a város négy médiafelületét – az Érd TV-t, az Érd Most internetes portált, az Érd FM 101.3 kereskedelmi rádiót és az Érdi Újság című hetilapot – működtető cég vezetői posztját.

Kövesdi Péter az MTI-ben kezdte pályafutását az 1990-es évek elején, majd a Kurírnál, a Magyar Televízió Híradójában, később az Egyenlegnél dolgozott. Megfordult mind a két kereskedelmi csatornánál (a Tények és az RTL Híradó szerkesztője, riportere volt). 2004-ben alapító-főszerkesztője lett a Független Hírügynökségnek. Az utóbbi években elsősorban a nyomtatott sajtóban dolgozott: a Vasárnapi Hírek, majd a Népszava szerkesztője, újságírója volt.

Az újságírókból és médiaszemélyiségekből álló  bizottság nagy többséggel Kövesdi Péter pályázatát támogatta, aki egy pártpolitikától független, a érdi közügyekkel foglalkozó, inetraktív, a városlakókat közvetlenül megszólító médiát ígért. 

Kövesdi elmondta, a helyi médiának nem a politikusokról, hanem a városról, a városiakról kell szólnia, ami nem jelenti azt, hogy a politikusok, akár a mostani vezetés vagy az ellenzék, ne kapnának felületet, ha éppen valami fontosat akarnak közölni az érdiekkel. A különböző médiafelületeket, mint az újság a tévé, vagy éppen a város internetes oldala nem külön, hanem egy egységben kezelné az új vezető, ez a tartalom és az üzlet szempontjából is előnyösebb konstrukció. Kövesdi egy független médiát szeretne, és elmondása szerint Csőzik Lászlótól ígéretet kapott, hogy a városvezetés nem fog beleszólni a működésükbe, ami az új vezető szerint nagyon helyes, mert ő sem szeretne belelszólni, hogyan működjön a városvezetés.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2815448442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.01.31. 11:37:06

Mi már prüszkölünk!
Mi csináltunk pártatlan médiát 13 éven keresztül!
Éljen Bács, Simó és Tejmészáros, a független média bajnokai! Csakafidesz!
süti beállítások módosítása