BRUTÁLIS IGÉNNYEL LÉPTEK FEL AZ ÉRDI KÉZILABDÁSOK! Évi 700 millió! Ízlelgesse mindenki
2020. február 03. írta: Smitt Róbert Író

BRUTÁLIS IGÉNNYEL LÉPTEK FEL AZ ÉRDI KÉZILABDÁSOK! Évi 700 millió! Ízlelgesse mindenki

penzeso-ripost-hu.jpeg

Először került nagyon komoly döntés elé került az új érdi városvezetés a csütörtöki ülésén.

Eléggé bátor emberek ülnek az Érdi Sport Kft. élén, ugyanis a  a legutóbbi közgyűlésen megítélt 60 millió forint után februárra és márciusra havi 57 milliót kérnek. Ezek szerint éves szinten gyakorlatilag a dupláját szeretnék kérni, mint eddig, az érdi adófizetők hadd nyissák ki jobban a pénztárcájukat, gondolhatják.

Először az merült fel kérdésként, hogy van-e ilyen lehetőség a költségvetésben, hogy ne egész évre adjanak támogatást, csak néhány hónapra. Méghozzá úgy, hogy a Pénzügyi Bizottság ülésén kristályosodott ki, hogy az eddigi nettó 23,5 millió helyett a dupláját kellene támogatásként az érdi adófizetők pénzéből adni a kft-nek. 

A volt kézis vezér, Tekauer képviselő a közgyűlésen furcsállotta, hogy semmilyen dokumentum, számítások vagy meggyőző érvek nem támasztották alá a kérést, csupán a folyamatos üzemelés szólt mellette. Ráadásul az előterjesztés egy előzetesen benyújtott üzleti tervre hivatkozik, amit a bizottsági tagok nem is láttak, valószínűleg nincs is, így nehéz indokolni, miért is legyen duplája a városi támogatás összege. Plusz még az is elképesztő ebben a beadványban, hogy nem tartozott hozzá felügyelő bizottsági vélemény sem.

Annyit Csőzik polgármester hozzáfűzött, hogy részben az ÁFA fizetés változásai, részben a Szerencsejáték Zrt támogatásának csökkenése illetve egyes milliókat zsebre rakó játékosok és edzők fizetései okozzák a támogatás ennyire magas szintjét.

Csőzik László szerint a helyzet kifejezetten kínos, így ezt a problémát mielőbb orvosolni kell a városvezetésnek, mert a város teherbíró képessége nem teszi lehetővé az ilyen mértékű támogatás megítélését, ugyanakkor fontos, hogy azt az  értéket, amelyet az érdi kézilabda jelent megőrizzék és az utánpótlás tekintetében komoly fejlesztést hajtsanak végre. Arra a kérdésre, hogy törvényes-e, hogy csak három hónapról rendelkeztek, Csőzik László azt mondta, hogy fájó az összeg nagysága, de jelen pillanatban nem tudnak mit tenni. 

Az Érdi Sport Kft.  egyébként az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság, amelynek létrehozásakor leírt céljai a következőek:

  A versenysport fellendítése városunkban;

  1. Minél nagyobb létszámú gyermek beintegrálása az érdi sport rendszerébe;
  2. Utánpótlás bázis biztosítása;
  3. Szabadidősport tevékenységek elősegítése és szervezésének támogatása.

 

Egyszóval az  eredeti célokról réges régen szó sincs, néhány változás valóban van, szolgál mentségként, (az ÁFA fizetési kötelezettség most állt elő, éves szinten ez 144 millió Ft-tal növeli meg a költségvetést). 

T.Mészáros volt polgármester persze nem nagyon izgatta magát, hogy ez most kőkemény financiális kérdés, nem az ő bőrére megy már a játék. Szerinte ez csak elhatározás kérdése, hogy legyen-e  elsőosztályú csapata Érdnek, szerinte nyilvánvaló, hogy lényegesen kevesebb pénzből nem lehet fenntartani egy ilyen szintű csapatot.

Tekauer képviselő rákontrázott T. Mészáros véleményére, hogy ez elég furcsa az ő szájából, aki még az eddig havi 23,5 millió forintra  is azt mondta nemrég, hogy nagyon sok ezért a gyenge teljesítményért, pedig akkor folyamatosan a dobogón voltak az érdi kézilabdások. Ugye milyen érdekes?

A számokra visszatérve, ha ez így maradna, akkor Érd ingatlan-adó bevételének ⅔-át a kézilabdára fordítanák a döntéshozók.

Aztán persze mindenféle kiegészítés nélkül egyhangúlag megszavazták Boldog Annáék kérését. 

 A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7115452932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása