ÉRD PORCSINRÓZSA UTCA: Ahol százak élnek, járnak és naponta bosszankodnak.
2020. február 15. írta: BoldogÉ

ÉRD PORCSINRÓZSA UTCA: Ahol százak élnek, járnak és naponta bosszankodnak.

Az Érd-felsői, Érdligeti vasútvonal melletti hosszú utcáról, a Porcsinrózsáról van szó. 

Esőzések alkalmával az Érdligeti vasútállomás Diósd felől, gyalog vagy babakocsit tolva, száraz lábbal egyszerűen megközelíthetetlen. Az elmúlt két évben a vasút építkezéseire érkező 30-40-60 tonnás tehergépkocsik az úttestet maradandóan károsították, a térkőburkolat láthatóan megsüllyedt. 

Az itt látható helyzet közel két éve tart, több száz ember várja az út mielőbbi helyreállítását, az út mellett pedig védett járda kialakítását.

A Porcsinrózsa utcában több helyen a vasútépítés nyomai láthatók. Elhanyagolt területek, földkupacok, télen sárral, nyáron ember magasságú gazzal. Helyenként, túlzás nélkül „háborús állapotok” kezdenek kialakulni. Hetente több alkalommal kell megkérniük az ide érkező, szemetüket lerakó gépkocsivezetőket a távozásra. Ha éppen találkoznak velük.

A zöldhulladék mellett műanyag szemetet, zsákokat is rendszeresen ott hagynak ismeretlenek. Ezeket aztán a szél viszi minden irányba.

Tetézi még a bajt, hogy az Érdligeti vasútállomáson nincsen elegendő hulladékgyűjtő kihelyezve. Ami van (egy-egy darab perononként), nagyon gyorsan megtelik. Vajon nehéz lenne megoldani, pl. a szomszédos önkormányzati területekre, lépcsők, járdák mellé az elhelyezésüket vagy rendszeres(ebb) ürítésüket?

Ehhez még télen társul a fagyos idő, amikor az utasoknak ugyan így, a videón látható módon, a jeges, csúszós füvön kellett a tócsát kikerülniük. Hajnalban és késő délután már sötétben. 

Önök szerint ezek európai körülmények?

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr715475906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása